Oktoobri keskel korraks üle saja dollari jõudnud Amazon kaupleb nüüd ca 20% madalamal ning analüüsimaja Stifel Nicolaus tõstab oma soovitust “osta” peale, uskudes et spekulatiivsete investorite osakaal on kahanenud. Varasemaks reitinguks oli “müü”.
"Our rationale for the downgrade of Amazon.com shares to Sell was driven by our belief that a new, more short-term-oriented group of investors had begun moving Amazon shares to unsustainable short-term levels."
Ma arvan ka, et tegu on kuulukaga. Ma tegelikult sellest sektorist midagi ei tea ning kas nad on välja öelnud, et tahavad kapitali selleks kaasata, et kedagi ära osta? Üldiselt nagu ma aru saan, siis tegelevad nad peamiselt vahendamisega, mistõttu mingid originatorite probleemid neid kummitada ei tohiks ja selleks vast kapitali ei kaasata. Kuid STU, NNI ja FMD klientuuristruktuuri ma ka ei tunne, et mingeid huvisid siin kommenteerida oskaks ..
Six Flags CEO bought 48K shares at $2.08-2.11 on 11/14. Selline uudis siis. Suhteliselt kommiraha peaks olema selle mehe jaoks, nii et siit midagi suurt välja ei loe. Samas on mees konverentsikõnel oma pea pakule pannud ning nüüd ostab veel stocki juurde..huvitav.
Realmoney all paar head graafikut - 1 Yahoost ja teine LDK-st. Pisut tehnilist lähenemist:
Yahoo! is at a "do nothing" level -- way too late to sell, but too much like a falling knife to buy.
If you own LDK Solar, you're in pain. This is a stock that should have been sold long ago, but certainly on the recent break below $35. It's not too late to sell ... and it's too early to buy.
speedy, STU turukapitalisatsioon jääb alla $3 miljardi - võrreldes $10+ miljardiliste subprime varade mahakirjutamisega, pole see nüüd teab mis hiigelsumma. Pealegi on STU ikkagi likviidne vara. Ma ei usu, et nüüd niisama müüma tormatakse - ikka vaid siis, kui väga head hinda pakutakse.
See, et kulla impordid Indiasse on eelmise aasta oktoobriga võrreldes 50% langenud, pole sealse piirkonna kohta küll hea märk. Huvitav, kui suur roll sellel on energia kallinemisel - tegu ikkagi riigiga, kus kütuseliiter maksis aasta tagasi ca 15-18 eesti krooni liiter ja keskmine palk võrreldes kas või Eestiga on mitmetes kordades väiksem.
It is also interesting to note that the Bombay Bullion Association said yesterday that gold imports into India, the world's largest consumer of the metal, plunged 50% in October from a year earlier. The October-December period is historically the busiest season in India for jewelry sales.
Päris tore intervjuu Gary Schilling'iga - link siin. Gary räägib, miks Citigroupis on asjad sellised nagu nad nüüd on ning ka turgudest ja majandusest tervikuna.
USA 10-aastase võlakirja tulusus on kukkunud 4.17% peale (eile veel 4.27%) - kui tulusus kukub, prognoosivad võlakirjade ostjad, et majanduse rõhutus USAs saab olema keerulisem/pikem, kui varem arvatud.
Interesting To Note...The February selloff bottomed out during March expiration, while the summer selloff bottomed out during August expiration. The smell of a tradable low is definitely in the air.