Börsipäev 15. jaanuar

oodatakse 50 baaspunktilist kärbet
Härrased, ma arvasin, et kõik teavad seda suhkruvee lugu. John Sculley oli Pepsico boss, kelle Jobs Apple't juhtima kutsus väidetavalt nii, et: "Do you want to sell sugarwater for the rest of your life or...?" . Sculley kusjuures andis talle mingi hetk kinga. Siis juhtus jupp koledaid asju, pärast mida naases Jobs ühedollarilise palgaga ja tegi kõigile meest (iPod jne).

/Muidugi see, et Tallinna kesklinnas on 500m raadiuses 3 eri omanike poolt rannitavat Apple'i poodi, viitab sellele, et kuskil on ikka kõvasti üle-investeeritud. Vaadakem või Apple'i arvutite turuosa.)
kui ma oleks aapl aktsiate omanik, siis ma arvaks, et tõenäoliselt on selle mehega ühe pool ja samuti selle firma tulevikuga
kui kaidoke seda ostaks, siis ma kardaks, et kukub alla $10 varsti
Ise lugesin seda Karum6mmi jutustet lugu Apple-nimelisest raamatust (Jim Collins autoriks). Soovitan kõigile, kes tehnoloogia ja eriti Apple enda vastu huvi tunnevad. Huvitavat lugemist jätkub tegelikult ka muude erialade esindajatele.
ECB -0.5%.
ECB määr nüüd 2.0% peal, Fedi määr 0% kuni 0.25%. Zero interest rate world...
Noh, nüüd oleme siis olukorras, kus ECB arvab, et praegune kriis on suisa sama hull, kui pärast TMT-mulli vastu taevast lendamist. :-D
mina liigutaks intressi vaheldumisi üles ja alla
ei annaks märku, et ainult langeb ja võimalust uute mullide tekkeks
50 alla, kuu prast 25 üles, 25 alla, 25 üles ,50 alla, 25 üles jne.
Apple upgraded to Buy at Amtech- tgt $100

Amtech upgrades AAPL to Buy from Neutral with a $100 tgt saying they feel a 6-month medical leave of absence is the right thing for AAPL and believe the company is in able hands under the leadership of COO Tim Cook. The firm says the next 6 months is a "trial period" for Tim and if he does well, Steve will become a senior advisor to AAPL and pass the CEO baton over to Tim. With the stock trading in the aftermarket <$80 per share, the firm says they cannot ignore the compelling valuation (10x pro forma CY09E EPS) and are upgrading the stock.
unbelievable :) Our savior.
rams, kuskil oli mingi java-põhine simulatsioonimäng, et sai USA intresse makrouudiste valguses muuta - samas pidi tööhõivet ja inflatsiooni kontrolli all hoidma. Kõik, kes seda mängu mängisid, said tulemuseks EPIC FAILURE. :-D
Trichet annab pressikonverentsil mõista, et veebruari istungil võibolla määrasid (oluliselt) ei liigutatagi, kuna siis pole piisavalt uut infot. Et järgmine suurem otsus võetakse vastu ülejärgmisel kohtumisel märtsis.
Mitte kõik. Ma sain esimese katsega infla ja tööpuuduse kontrolli alla :D

FED guru reappointed.
Solid policies sustain economic recovery

http://www.frbsf.org/education/activities/chairman/
Seekord oli väike deflatsiooniline shokk sees, saaks ka veel parema headline. :P
Aasta on alanud paljutõotavalt... Kui juba 2008. aasta jaanuaris toimus korralik verelaskmine, siis 2009. aasta esimese kahe nädala langus on suutnud seda ületada. Dow on aasta algusest kukkunud 6.6%, S&P 500 6.7% ning Nasdaq 5.5%. Ainult viimase puhul on sama perioodi langus ajaloos ühe korra suurem olnud - eelmise aasta -6.6%.
-6.6%. (eerie sounds on the background)
6,66% - the number of the beast?
Just 0,06% separates us from The Beast.

(eerie sounds continue to play on the background)

USA aktsiaturgude indeksid alustavad päeva nulli lähedalt, väikeses miinuses. Suurelt on punases aga taas nafta hind, mis $36 juures noolib 24. detsembri põhja $35.1 peal.

Saksamaa DAX -0.13%

Prantsusmaa CAC 40 -0.27%

Inglismaa FTSE 100 -0.39%

Hispaania IBEX 35 -0.12%

Venemaa MICEX +0.67%

Poola WIG -0.35%

Aasia turud:

Jaapani Nikkei 225 -4.92%

Hong Kongi Hang Seng -3.37%

Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.45%

Hiina Shanghai B (välismaine) -0.05%

Lõuna-Korea Kosdaq -5.84%