to Nelli: jälle tüütan sind ,aga kunagi kirjutasid põhiteemade all ,Abiks algajale päevakauplejale lugude seeriat. Seega oled sa arvatavasti Briefing Traderi pikkaajaline kasutaja. Sooviks teada kas Scalptraderi tehinguid tasub alati kaasa teha ja kuidas läheb praegu nendel? Kasutad sa järjepidevalt neid ideid ja kas on neil ka mingit tootlikust? Ja kui ma alustan trademist 3000$ kas tasub Briefing Trader ära? Tänud! :)
to daniel1: Ma ausalt öeldes pole Scalptraderi tegemisi regulaarselt enam jälginud ja jään seega siinkohal küsimusele tema tehingute kohta vastuse võlgu. Kindlasti ma ei soovita Briefingu kauplejate tehinguid üks-ühele kopeerida vaid pigem siiski kasutada toetava allikana. Kui sa soovid kauplemisega algust teha, siis ma soovitan sul avada LHV-s trader konto, mis annab sulle reaalajas hinnainfo ning mugava platvormi kauplemiseks. Konto avamiseks on vajalik miinimum $5000. Mis puutub uudistekanalisse, siis ehk on esialgu otstarbekam alustada mõne portaali tavaversiooniga näiteks TTN või Briefing, kus peaks $100 kuus hakkama saama ning lisaks jälgida ka LHV foorumit ning näiteks Abe ideid, mis on väga head.
Tänastest kauplemisideedest oli kahtlemata parim HTZ. Positisioon oli avanemisel võimalus soetada isegi alla $14 taseme ehk ca 2,2% ülevalt ja sealt edasi liikus aktsia järgneva tunni jooksul stabiilselt üles, käies ära isegi $14,60 tasemel. Kes ideed kaasa kauples ilmselt kasumita täna positsioonist ei väljunud ning on päevaga rahul. Hetkel kaupleb aktsia $14,35 kandis, 5,2% plusspoolel.
NWL seevastu oli üsna mannetu täna ja pakkus maksmimaalselt $0,10 kasumit, kuid nagu ma ka hommikul ütlesin, oli tegemist üsna nõrga calliga ning suuri ootusi selle suhtes ka polnud.
Hiina rahandusministeerium teatas, et järgmisest aastast tõstetakse keskkonna kaitsmiseks haruldaste muldelementide ekspordimaksu. Ministeerium ei täpsustanud milliste 17 elemendi maksu tõstetakse. Hetkel kehtib elementidele 15-25% suurune ekspordimaks. (link)
Bank of America Corp (BAC) Currently involved in discussions to settle mortgage disputes with large investors such as PIMCO and the NY Fed - financial press
Rääkides võlakirjaturul toimuvast, siis 10-aastane TIPS (Treasury Inflation-Protected Security) tõusis täna 10 baaspunkti võrra 2.36%le, mis on ühtlasi kõrgeim tase maikuust saati – inflatsiooniootused on kasvamas. 5-aastane TIPS tõusis 8 baaspunkti ehk 1.97%le. 5y5y TIPS kasvas aga koguni 14 baaspunkti ehk 2.96%le. 26. augustist saati on 10-aastane TIPS tõusnud 79 baaspunkti ning 10-aastase võlakirja tulususe määr 100 baaspukti ehk intressimäärade kasvu on tinginud ühelt poolt kasuvootused, kuid paraku suurel määral ka tõusvad inflatsiooniootused.
Kui jätkata samal kursil, siis täna avaldatud tarbijahinna indeksi ehk CPI raport ei viita paraku nii-öelda “healoomulisele” inflatsioonile, mis nii majandust kui ka aktsiaturge teoorias toetama peaks. Tarbijahinna indeks (teisisõnu elamikulud) on nüüdseks tõusnud tasemeni 218.88 ehk ajaloolise rekordi 219.10 ületamine on aja küsimus. Core CPI on samuti rekordtasemel. Eile teatas Föderaalreserv, et “measures of underlying inflation are somewhat low…,” mis tõstatab küsimust, et mida keskpankurid silmas peavad? Teatavasti hoidis tarbijahinna indeksi madalana eluaseme rendihinnad, sõidukite hinnad ning toorainete hinnad kasvasid vaid 0.1%.
Ühe huvitava graafiku on täna oma blogi üles riputanud zerohedge. Alloleval graafikul on kujutatud Build America võlakiri, mille tulususe määr on nüüdseks tõusnud ca 6.5%le. Tegemist munitsipaalvõlakirjadega (erinevalt näiteks osariikide võlakirjadest ei ole nende pealt saadud kasum maksuvaba), mis on üles ehitatud ideel, et osariikidel ning muudel omavalitsustel oleks ligipääs “odavale rahale”.
Seda küll. Mulle jäi mulje, et jutt käib USA aktsiatest. Meenub futuurikauplejate halvustav suhtumine aktsiakauplejate aadressil : stocks are for suckers!
Ise olen alles suht alguses selle futuurikauplemisega. Huvitav, kas siin foorumlastest keegi üldse kaupleb futuure, keegi nagu pole sõna võtnud, vähemalt mina ei ole näinud. Huvitav oleks teada, kuidas teised seda instrumenti kauplevad. Ise kasutan peamiselt küünlaid, natuke läänemaailma instrumente juurde. Keegi võiks algatada uue foorumi teema.
futuuridega kauplejaid ikka jätkub, ka siin foorumis. Sellel miks keegi sellest ei räägi on oma põhjus - lõpptulemus on varem või hiljem ikka sama... Üldiselt on see tore kui sa oma futuurikauplemise teel "suht alguses" oled, veel parem kui see vaid alguseks jääkski ;)
Eks nendega on jah selline lugu, küünlad võivad toimida selle hetkeni, kuni mõni tähtis nina, kes turge suudab mõjutada, midagi köhatab. Või makrouudis, blue chipi hoiatus vm.