Börsipäev 13. aprill - Apple ja AMD

16:32 AAPL Apple Computer: note that on AAPL, iPod shipments 5.3 mln... while above the mid-pt, is not above the 5.6 mln top-of-range number

AAPL kõigub nulli ja napi plussi vahel.
AMD teeb Spansioni IPO. Sellepärast vist kauplemine seisab ka. Lisaks veel tulemused.
AMD teeb Flashi osale IPO

http://www.thestreet.com/_yahoo/tech/chriskraeuter/10217420.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA
Kauplemine seisab ikka tulemuste pärast, IPO uudis tuli välja kell 23.10 ja aktsia jõudis selle peale 70 senti tõusta.

Nüüd tulemused suht koledad ja paar punkti ilmselt alla. Kes selle Spansioni peale mängis ja näiteks $17.65 pealt ostis ... uhh
Väga keeruline öelda, mis siin olulisem on. Ma usun, et pigem jääb lähinädalatel 17.50-st kõrgemale. Ise ostsin 1000 aktsiat eile 16.84-ga.

Afterhours andis 30 senti kasumit kohe peatselt pärast close'i. So i took it ja ei hoidnudki tulemusteni. Oportunist nagu ma olen.
AMD Advanced Micro misses by $0.06, beats on revs, gross margins below street expectations

Reports Q1 (Mar) loss of $0.04 per share, $0.06 worse than the Reuters Estimates consensus of $0.02; revenues fell 0.8% year/year to $1.23 bln vs the $1.21 bln consensus. Gross margins came in at 34%. "In the typically seasonally down second quarter, AMD expects processor sales to be flat or down slightly. Because of Spansion's SEC Form S-1 filing today, AMD is not providing guidance for the Flash memory business".
Protsessorite müük on ikkagi väga hea. Aastane kasv 31%. See on ikkagi põhiline, mille tõttu investeerimisfirmad seda soovitavad mõne aasta perspektiivis ja see n-ö "memory grupp" on pigem osa, millest vist kõik juba ammu lahti tahavad saada. Huvitav, kas pärast IPO-t ei pea AMD enam seda äri ka konsolideerima. Siiani oli 60%-line osalus.
No selle IPO läbi müümine saab huvitav olema.
Mulle tundub kiirel vaatlusel, et protsessorite müük on täitsa OK, kuid flash unit on täiesti metsas. Aga spin-off on kindlasti hea uudis.
Ma arvan, et isegi kui AMD saaks oma 60%-lise osaluse eest 1mld USD, siis see oleks juba positiivne. Minu jaoks on selle äri väärtus maksimaalselt 10% AMD väärtusest, kuigi käibes on osakaal pigem 1/3.
Käis läbi number $600 mln Spansioni eest. Aga see pole ilmselt kõige olulisem Tähtsam on see, et AMD saab lahti unitist, mis a) toodab kõva kahjumit ja b) annab Intelile võimaluse neile kõvasti survet avaldada.
aga minu arust ei olnud seal täpsustatud, kas AMD müüb kogu osaluse.
Pikemal pilgul tundub ülalmainitud paar punkti kukkumist ilmselt liialdusena, nii hullud tulemused pole. Halt oli ka plaanitud ilmselt enne IPO uudist avaldada.

Tänane ja homne liikumine ikka kangesti keeruline ennustada, sõltub palju ka homsetest analüütikute arvamusest.
Ilmselt homme hommikul üks-kaks AMD upgrade ka. Saab näha.

sB
WASHINGTON, April 13 (Reuters) - Spansion Inc., which makes
Flash memory for various electronic products, said on Wednesday it
is seeking to raise as much as $600 million in an initial public
stock offering.
40% sellest Spansionist kuulub kummalistel tingimustel ju Fujitsule.
AAPL

Oppenheimer said that with the June quarter, Apple will no longer offer the same details it now does for its computers -- Apple breaks out iMac (including eMac and Mac mini), iBook, PowerBook and Power Mac quantities. Oppenheimer said that starting with the June quarter, Apple will only report aggregate desktop and laptop sales.
17:49 AAPL Apple Computer on Conf Call: co states share of hard drive MP3s about 90%; flash base went from 0% to 43% in Feb (41.04 -1.62)

See shufflega saavutatud 43% turuosa on lihtsalt amazing, turg oli selliseid mängijaid juba enne ju täiesti täis. Uskumatu.
AMD puhul 31% protsessorimüügi tõusust läheb suur osa eelmiste kvartalite arvele.
Tulud prosest sel kvartalil 750M vs 730M eelmine kvartal. Osaliselt võib napi tõusu sessoonsuse arvele panna.

Flash mälude eraldamine on kindlasti hea uudis praeguses turusituatsioonis, kus turg flashi hinnad alla surub. Võimalik, et tegelikkus on midagi muud, kuid mulle tundub, et IPO tehti peamiselt seetõttu, et õiglase hinnaga ostjat üksusele ei leitud. Pikemas perspektiivis on tegemist siiski märkimisväärselt kasvava turuga ja AMD, müües selle, muutub automaatselt umbes poole väiksemaks ettevõtteks. Muideks, eelmise aasta märtsi kvartalis oli AMD mälu müük suurem kui prosedel (vastavalt 628M ja 571M). Tõsi, prose kasum 67M vs mälu 14M.
Kokkuvõtteks siis AMD pärast eraldamist fundamentaalselt tugevam, aga oluliselt väiksem.
Võimalik, et seni on intel hinnasõjaga ennast veel tagasi hoidnud ja teinud põhilise rünnaku AMD nõrgimale osale - flashile. Võites lahingu, on etapp nr 2 protsessorid. Mõlemal rindel korraga 100% jõuga rünnata poleks intelil olnud otstarbekas. Proseturul hinnalanguseks veel ruumi jätkub. Raske öelda, kes peale jääb.