Börsipäev 11. juuni

Michigani tarbijausaldus pettumust ei valmista:

June University of Michigan Sentiment-prelim 75.5 vs 74.5 Briefing.com consensus, May 73.6

April Business Inventories +0.4% vs +0.5% Briefing.com consensus, prior revised to +0.7% from +0.4%
Q: Mida me oleme õppinud eelmistest kriisidest?
A: Oleme õppinud, et varahindade kukkumine on kekspankuritele midagi kujuteldamatult õudset (vaata illustratsiooni allpool ↓ ja kuula siin . Majandusagendid löövad oma equity kokku. Eraisikud muuhulgas home equity ja investeeringud aktsiaturgudele. Kuigi levinud dogma kohaselt on "kodu kodu mitte investeering ja mis mul sellest mis kv-hinnad teevad" siis tegelikult see nii ei ole. USAs (eriti) võtavad inimesed home equity laene ja tarbimine võib jätkuda. Üldiselt meil siin üle-lahe suvatüüpidel on keeruline aru saada USA inimeste olemuselt, aga nii palju olen ma aru saanud, et kui USA inimene ei tarbi siis käsitletakse seda kaaskondsete poolt sotsiaalse probleemina, hälbena. :D Järelikult ... on see hetk kõige õudsam kui mingi suur varaklass actually kukub (jälgi tähelepanelikult illustratsioone!!!!!). Ja seda ei tohi lubada. Sest inimesed ei tarbi siis. Ja majandus ei tööta siis. Ja hoidku jumal selle eest, et ka teised varaklassid siis langusega "nakatuks" ja needki kukkuma hakkavad (jälgi tähelepanelikult illustratsioone!!!!!). Eriti hästi teab seda oma akadeemilise elu Suure Depressiooni uurimisele pühendanud BB. Kui sa keerad kraanid kinni, siis on kriis pikk ja valus. Lihtne ju! Seega S-T-I-M-U-L-E-E-R-I-!-!-!

Üldiselt on mul üpris tüütu jälgida kuidas inimesed räägivad ja arutlevad et kas tuleb double-dip. Halloo! Ma küsikus hoopis, et kas siis kui oleks olemas indikaator "reaalsus- ex keskpankade stimulatsioon", siis kas see indikaator näitab ka mingit W moodi kuju, või oleks see hoopis L kujuline. Aga kui see on L kujuline, siis kuidas pagana pärast saab tulla juba teine dip kui me pole esimese põhjast sisuliselt kõrgemale tõusnudki??? Järelikult see ei saa olla double dip, see ei saa olla legitiimne W, see on ikka see sama L, aga lihtsalt moonutatud kujul.

Keskpankur jälgib varaklassi kukkumist.
* kuula siin )
reaalsus- ex keskpankade stimulatsioon ainult italicus, ülejäänud tavaliselt.

phhhh