Börsipäev 10. oktoober

Australia ASX 100 -263.10 -7.44% 3,272.80 10/10 3:27pm
Australia ASX All Ords -321.20 -7.48% 3,970.10 10/10 3:27pm
Australia ASX Mid-cap 50 -307.30 -7.59% 3,741.70 10/10 3:27pm
Hong Kong Hang Seng -1,121.47 -7.03% 14,821.77 10/10 12:32pm
Hong Kong HSCC Red Chip -172.45 -5.71% 2,845.74 10/10 12:32pm
Japan Nikkei 225 -867.27 -9.47% 8,290.22 10/10 12:45pm

Noh, saab näha, kas tallinnas saabub ükskord vaikus või mitte. Et kas müüakse börs sõnatuks. :)
Kindel!
Täna on see päev kus osta saab põhjast, aga päris põhi tuleb ju ikka esmaspäeviti?
ei tea kui kaua ka vene börs avatud on..3minutit??
esimese tehinguni:)

USA börsilt siis uudiseid niipalju, et S&P500 futuurid on kukkunud ka allapoole 900 punkti taset ning on 2% miinuses (olles vahepeal juba ka 4.3% punases), Nasdaq -1% ning nafta on kolisenud allapoole 4.5% võrra $82.6 peale. Krediiditurud lukus - LIBOR on kuu ajaga 1.7 kordistunud.

VIX oli eile õhtuks 64 punkti (!) peale - vähemasti viimase aastakümne kõrgeim tase. Täiesti uskumatud arengud on börsidel aset leidmas. Põrkele mängivaid võimendust kasutavad kauplejaid on neilt turgudelt margin callidega välja pekstud, mitmed fondid on olnud sunnitud positsioone likvideerima hinnast hoolimata, kuna kliendid soovivad raha välja võtta...

Kuuldavasti on viimastel päevadel oma energiapositsioonidega hädas olnud ka legendaarne T.Boone Pickens. Ja vaadates, mida energiasektori aktsiad on teinud, on pilt ikka päris jube.

6 kuu tippudest on langetud:

CHK -76%, VLO -75%, MRO -57%, XTO -56%, SLB -47%, CVX -39%, XOM -29% jne jne....
Venemaa turgude avanemine on edasi lükatud. Hetkel pole teada kas või millal avatakse.
Jah tiblad püüavad asju enda moodi ajada, arvates, et kui börsi mitte avada siis probleemid nagu laheneksid iseenesest.
Kiruge mind või maapõhja, aga mina olen seisukohal, et täna võiks erandina olla Baltikumis kauplemispüha.
Ma ütleks, et ma olen ikka õnnelik, et ma pole jälginud soovitusi osta Venemaa aktsiaid. Ma arvan, et põhi saab olema nii ränk, et venelased võivad mõneks ajaks oma börsist ilmagi jääda :)
Sellised põrna pealt võetud kauplemisajad on igale börsile suurem krahh, kui mistahes kardetav kukkumine.
Abielutasandil võiks seda võrrelda nii: Kõrvalhüpe on tehtud, vahele on jäädud, edasi tuleb tagajärgedega tegeleda.
"TrimTabs Investment Research was out with some data late today that really gives the big picture view of what’s happening. The research firm put stock mutual fund outflows at a massive $43.3 billion during the week ended Wednesday with domestic funds withdrawing $27.33 billion worth of funds while international stock funds took out $15.98 billion. This compares with a total $3.29 billion of outflows the week before."
Luuna, väga hea võrdlus. :D

Mees aga tagajärgede asemel põgeneb naise eest ja lülitab telefoni välja. Lootuses, et kõik unustatakse ja andestatakse.
Haruldased ajad, haruldane võimalus ränka raha teha, kui oled õigetpidi sees! minul, nagu ikka oli suund vale:)!
aga vaatamata kõigele maailma lõppu ei tule ja raha ei kao kuskile, ka minul sähvatab mõtteid, et ehk osta üle 7 aasta ka mõned aktsiad porfelli mõneks päevaks, peale optsioonide, ja muinust saab investor:)!
Eile peeti TI foorumis börside matuseid. Aasia -10%, USA-s futuurid hommikul 3-4% miinuses. Nädalaga 10x kasvanud raha väljavool mutual fondidest. Varasemate -5% päevade järel on alati hunnik põhjaõngitsejaid välja tulnud, täna paistab päris lootusetu meeleolu igal pool vastu.

Paratamatult tekib küsimus, et kui palju on järgi jäänud inimesi, kes veel ei ole raha börsilt välja tõmmanud, aga tahaksid seda teha. Börsilangus on isegi Delfi peauudiseks saanud. Mulle tundub, et sellise massiivse selloffi jätkumist saab põhjustada ainult see, kui mõni suur hedge fund omadega p*** lendab (ei välistaks). See hommikune suur miinus loob igatahes ideaalse eelduse täielikuks kapitulatsiooniks. Ja mis tuleb tavaliselt peale seda? :)
ja futuurid upuvad edasi.....
//Ja mis tuleb tavaliselt peale seda? :)//

Aastakümnepikkune +/-1% vindumine?
Nearly half Milan MIB stocks suspended, limit down
täna võiks küll usas - 3 - 4% avaneda, arvaks(loodan, et seekord saan õiget pidi sisse:) et läheks rabamiseks, mis kestab vähemalt päeva 3!