"angelp" Hetkel arvestavad turuosalised juba äärmise Fedi hawkisnessiga, nt et esimene istung järgmine nädal tõstab juba 50 bp, ootused QT jms. Kui ei tule nii drastilised meetmed, siis on see turgudele kergendus. Kusjuures eelmiste intressitõstete perioodi esimesel poolel on turud pigem tõusnud, sest majandus on tugev (miks muidu seda jahutada vaja on) ja aktsiad pakuvad paremat kaitset inflatsiooni eest kui cash. Seekord muidugi on pilt segane, sest äsja lõppes COVID, inflatsioon viskas äkki üles, sest pole töötajaid (oli liiga helde abirahade süsteem ehk?), tarneahelad on olnud häiritud jms erakorralised põhjused.
Ohoo, see uudis et covid lõppes on mul täitsa kahe silma vahele jäänud, äkki paned lingi ?
JPMorgan ütles, et põhimõtteliselt on see nüüd läbi.
Meil on praegu huvitav situatsioon. Turud on pehmelt öeldes paanikas, midagi on toimumas. Samas kinnisvaras kaklevad ikka ostjad õue peal rahapakkidega ja maakler on jumal. 2maailma peaks nagu koos käima...jälgime arenguid!
"angelp" Hetkel arvestavad turuosalised juba äärmise Fedi hawkisnessiga, nt et esimene istung järgmine nädal tõstab juba 50 bp, ootused QT jms. Kui ei tule nii drastilised meetmed, siis on see turgudele kergendus. Kusjuures eelmiste intressitõstete perioodi esimesel poolel on turud pigem tõusnud, sest majandus on tugev (miks muidu seda jahutada vaja on) ja aktsiad pakuvad paremat kaitset inflatsiooni eest kui cash. Seekord muidugi on pilt segane, sest äsja lõppes COVID, inflatsioon viskas äkki üles, sest pole töötajaid (oli liiga helde abirahade süsteem ehk?), tarneahelad on olnud häiritud jms erakorralised põhjused.
Ohoo, see uudis et covid lõppes on mul täitsa kahe silma vahele jäänud, äkki paned lingi ?
JPMorgan ütles, et põhimõtteliselt on see nüüd läbi.
Minu teada on ta ammu surnud, aga eks teises ilmas teataksegi neid asju paremini (:
Kui paljud teavad inimesi, kes on hetkel tipust kortereid ostnud? Mina ei tea, välja arvatud, et mõni pensioni fond päästab julma üüriturgu 500 korteriga, mõni fond annab raha 130 ridaelamu ehitamiseks. See üleküllus saab julm olema, meediat lugedes jääb mulje, et seekord on augu kaevajad big money ise. Öeldakse,et üksi kriis ei kordu,nii ongi,seekord kinnisvara laks tuleb huvitavast kohast. Iga mats arendab 100+ korterit kuskil üüratute hindadega,lisada juurde üüratud kommunaalid (eelmine kuu osadel üürnikel 50 asemel küttekulu 80, aga kui turuhind käis 6* ehk selle 80 asemel võisid saada ka 300,hakkab pilt looma). 2021 aasta alguses tõusis metalli plaadi futuuride hind 500 pealt 900 peale edasi juba 1400, ütlesin ka,et inflatsioon ehituses tuleb rabav.
"privador" Meil on praegu huvitav situatsioon. Turud on pehmelt öeldes paanikas, midagi on toimumas. Samas kinnisvaras kaklevad ikka ostjad õue peal rahapakkidega ja maakler on jumal. 2maailma peaks nagu koos käima...jälgime arenguid!
No aga eks teatud suuremad asjad-otsused, kui pelgalt mõnekümne aktsia müük, käi ju ikka mingi viibega- ei ole ju päris nii, et korteri presentatsioonil potensiaalsel ostjal ühtäkki laekub taskusse "piiks-piiks-raha-läheb" teavitus , ehk et 2% börsilangust vms... ja selle tuules kohe momentaalselt "sry, deal canceled" otsus!? Kuigi eks oleks ka aeg, et ennekõike elektri, kuid ka võimalike muude jooksvate kulude hinnad ka nimbuse, siis hetkel jumala staatuses oleva maakleri pea kohal, vähe rohkem "säästupirni" reziimile keeraks ;)
Ma ise muidugi mõtlen, et kas esmaspäeva hommikupoolikul nii 9.45-10.15 vahemikus saab situatsioon veel huvitavam olema, kui täna pealelõunal? Ei imestaks, kui "finantsvabaduse veski" siis alles tuurid üles võtab...sest täna olid ju enamus nii u.100000. BalticBörsi investorist tööl ja ei jõudnud võibolla reageeridagi...aga siis ehk nihutatakse kohvi ja/või lõunapaus sinna ajale, et nädalavahetusel kriitilise pilguga "mõttes inventeeritud" porthveli siis ka pisut reaalselt tuulutada. Aga noh, muidu tulevadki ju koid sisse...samas firmaomanikel-tootmisjuhtidel soovitaks jälgida, et tööajaks deklareetud ajavahemikus ikka mingit toodangut ka tuleks, mille eest palka makstakse või nii... :D
Teisalt, täna käisin läbi lumetuisu, põnev-hariva börsipäeva järel, külapoest endale auga välja teenitud rummi lunastamas...kui külamees minu ees ostis hämmastav koguse jämesoola, nii mituteist kilo kohe! Küsisin siis naljaga pooleks, et kas siis tikke ei võtagi, kui juba nii kindel, et sõda tulemas? Kuid siis selgus, et tal hoopis tuisutuul tegi sulast totaalse jäävälja, kus enam naljalt püsti ei püsi ja soolaga plaan lihtsalt seda olukorda leevendada. Aga nalja jätkus mõlemale. Nii et ehk ei maksaks ikka igas detailis saadanast näha? Kuigi ettevaatliku pole muidugi kunagi liiast! ;)
"White Nigga" Delfi.ee oraakel on rääkinud? @kristilipp
See on pisut solvav, et mind Delfiga seostad, aga varu pisut kannatust ja siis on asi selgem. Kui minu kirjutis sind veidi närvi ajas, siis loodan, et sul ei tule pikalt oma haavu lakkuda.
Võib ju solvav olla, aga see ei muuda seda, et su lambiennustuse juhtumise tõenäosus on eee, 0,1%? Sinna juurde liites su rumalad kommentaarid muudes teemades ja - voila - võib ju natuke solvata küll Delfi oraaklist pole sa niikuinii midagi kuulnud (vanus tõenäoliselt selline), nii et seda ma ei vaevu sulle seletamagi Betin 5 tugrikut et oled krüptofänn 🥸
See on pisut solvav, et mind Delfiga seostad, aga varu pisut kannatust ja siis on asi selgem. Kui minu kirjutis sind veidi närvi ajas, siis loodan, et sul ei tule pikalt oma haavu lakkuda.
Võib ju solvav olla, aga see ei muuda seda, et su lambiennustuse juhtumise tõenäosus on eee, 0,1%? Sinna juurde liites su rumalad kommentaarid muudes teemades ja - voila - võib ju natuke solvata küll Delfi oraaklist pole sa niikuinii midagi kuulnud (vanus tõenäoliselt selline), nii et seda ma ei vaevu sulle seletamagi Betin 5 tugrikut et oled krüptofänn 🥸
Minu eesmärk ei ole olnud isiklikuks minna, seda alustasid sina. Oled vist vahepeal kodutööd teinud, aga huvitav on see, et oled minu postitustest vaid endale sobiliku välja noppinud. Enda arust olen oma väljaütlemistega üsnagi pihta pannud, erandiks kulla hinnatõus, mis ei ole veel käima läinud, aga mõtlesin selles osas ka pikemat ajahorisonti. No võtame kasvõi minu eilne väljaütlemine S&P 500 olulise 4350-4420 piirkonna kohta, kirjutamise hetkel olime umbes 4425 piirkonnas allapoole liikumise tendentsiga ja mis juhtus oli see, et 4420 koma midagi lendasime üles avamishinna umbes 4480 lähedale. Mina olen krüptofänn? Kust see nüüd tuli? Kui sa suvatseksid seda sama su eesolevat lehte veidi üles kerida, siis peaksid saama vastupidise vastuse. Arvasin, et siin foorumis on kõigil õigus oma arvamust avaldada, aga näib, et see õigus on vaid sul, kes arvab, et turud alati ja ainult ühesuunaliselt üles liiguvad.
Panin õhtul peaaegu kõik oma lühikesed positsioonid kinni. Esmaspäev tõotab tulla ülipõnev, algul ilmselt toimub veel suur uksel trügimine aga õhtupoole pakuks pigem S&P 500 suunavõttu üles. Ajutiselt. Põhja me reedel ei näinud veel.
"privador" Meil on praegu huvitav situatsioon. Turud on pehmelt öeldes paanikas, midagi on toimumas. Samas kinnisvaras kaklevad ikka ostjad õue peal rahapakkidega ja maakler on jumal. 2maailma peaks nagu koos käima...jälgime arenguid!
Ma loen siis soome uudistest Helsingi kohta, et suuremad tegijad pakuvad momendil üürikortereid(Realia), näiteks, üüri meilt, saad veebruari tasuta, kinkekaarte ja muud huvitavat, et ainult üüriks......
"kristlipp" Oleme S&P 500 puhul liginemas tähtsale verstapostile 4350-4420 kui sellest alast suuremat põrget üles ei tule, siis lähitulevikus ei tulegi ning järgmine peatus on -20%. Palun kontrollida hilisemalt selle väite vettpidavust.
OpEx on viimasel ajal esinenud üsna täpselt. See oli see mis reedel juhtus. Ma ei tähtsustaks üle. Tehnoloogiast ehk cräpist on viimased 3 kuud õhku välja lastud juba isuga. Ma küll ei näe et selline langus veel kuskilt tulla saab. Majandus on tugev. Mingit väga julma sündmust oleks selleks vaja.
Mina jälgin sellist tegelast nagu David Hunter kes prognoosib et siit tasemetelt lendame korralikult üles ja hiljem kukume karuturule. Seni olnud ta täpne ja argumendid mulle kui harju keskmisele investorile vettpidavad. Oleme täpselt tema tasemetel kust peaks korralik ralli tulema. Uus nädal näitab. Esmap tõenäoliselt väga mixed päev - kõik trigger häppy
Tegelikult oleks hea siia nüüd ka link lisada, millest jutt käib. Muidu koba pimeduses ja mõistata.
Tegelikult oleks hea siia nüüd ka link lisada, millest jutt käib. Muidu koba pimeduses ja mõistata.
Kellelt sa täpsemalt linki ootad? Kas linki Delfi.ee oraakli kohta või siin lehel ülal väljatoodud minu arvamuse kohta. Kui minu arvamuse kohta, siis kahjuks sellele mul linki pakkuda ei ole ja kui isegi peaks olema, siis ilmselgelt ei oleks see enam minu arvamus.
Tahtsin lihtsalt aru saada, mis on see väide, mis nii elavat poleemikat ja vastuolulisi seisukohti tekitas. Võib-olla oleks rohkem, kui kahel foorumlasel sellest kasu, kui pisut kaasa mõelda - aga mille üle?
Kui inimese üldkultuurilises maailmapildis ei ole olemas teadmist ,mis on Delfi oraakel ,pole see küll mingi maailmalõpp,aga mingi ettekujutuse antud persooni piiratud käsitlusest siiski annab.Teemat lugedes tundub,et Kristi ei saa siiani aru,et Delfi oraaklil ei ole portaal Delfi.
"mnbvcxz" Kui inimese üldkultuurilises maailmapildis ei ole olemas teadmist ,mis on Delfi oraakel ,pole see küll mingi maailmalõpp,aga mingi ettekujutuse antud persooni piiratud käsitlusest siiski annab.Teemat lugedes tundub,et Kristi ei saa siiani aru,et Delfi oraaklil ei ole portaal Delfi.
Kui sa nüüd lähemalt uuriksid, siis näeksid, et seal on just nimelt selge viide portaalile .ee näol
"Velikij" Tahtsin lihtsalt aru saada, mis on see väide, mis nii elavat poleemikat ja vastuolulisi seisukohti tekitas. Võib-olla oleks rohkem, kui kahel foorumlasel sellest kasu, kui pisut kaasa mõelda - aga mille üle?
No kordame siis veelkord üle. Kõik algas sellest kui avaldasin järgneva arvamuse sulgudes oleva hilisema täiendusega:
Oleme S&P 500 puhul liginemas tähtsale verstapostile 4350-4420 kui sellest alast suuremat põrget (so. eelmise tipuni või üle selle) üles ei tule, siis lähitulevikus ei tulegi ning järgmine peatus on -20%
Mida ma tahan öelda on see, et võime olla langeval turul juba enne, kui arvatagi oskaksime. Selle kõigega võib olla nõus võib mitte olla või lisada oma arvamus toimuvast. Loodan, et White Nigga ennast selle peale jälle käima ei tõmba, sest päriselt mul pole isu näägelda.
Kristi, mis mõtet sellistel laest imetud numbritel on? Voi kust sa need said? Tõmbasid jooni paintis? Mis sa langeva turu all mõtled? Karuturgu? Näiteks tehnoloogiast on õhku välja lastud viimased 3 kuud. Aga siis me oleme ju ammu langeval turul juba? Või on tegu siiski korrektsiooni mitte karuturuga? Need väga erinevad asjad. ARKK on sisuliselt precovid tasemel varsti, pigem ütleks et lõpp paistab. Voi peame vaatama ja ootama mida FED oma regulaarsetel istungitel intressitõusu kohta hakkab arvama? Mida ma tahan öelda on see et reaalsuses ei tea mitte keegi mis homme turul juhtub.
"serk" Kristi, mis mõtet sellistel laest imetud numbritel on? Voi kust sa need said? Tõmbasid jooni paintis? Mis sa langeva turu all mõtled? Karuturgu? Näiteks tehnoloogiast on õhku välja lastud viimased 3 kuud. Aga siis me oleme ju ammu langeval turul juba? Või on tegu siiski korrektsiooni mitte karuturuga? Need väga erinevad asjad. ARKK on sisuliselt precovid tasemel varsti, pigem ütleks et lõpp paistab. Voi peame vaatama ja ootama mida FED oma regulaarsetel istungitel intressitõusu kohta hakkab arvama? Mida ma tahan öelda on see et reaalsuses ei tea mitte keegi mis homme turul juhtub.
Teie kahekesi koos ühe eelkõnelejaga olete kahe variandi vahel valides mu sooga mööda pannud, erandeid siin välja tooma ei hakka. Loodetavasti läheb teil turgudel paremini, kus samuti kaks varianti- üles või alla. No ei ole laest imetud numbrid, samas ma ei leia, et peaksin siin üksipulgi lahti seletama oma töömeetodid ja "firmasaladused" kuna Serk seda soovib. Kui sulle mu väljaütlemised korda ei lähe, siis mõnele teisele võivad minna. Pidasin langeva turu all silmas nii korrektsiooni kui karuturgu, sõltuvalt sellest kui alla me läheme. See edasine jutt on sinu arvamus, seda ma ei kommenteeri ja lasta nii ollagi.