Börsihai 2014

"USA turule suunatud turuhinnaga orderid täidetakse umbes 20 minutit orderi andmisest hiljem turu viimase hinnaga" - kas see tähendab, et turu kinnioleku ajal sisestatud orderid täidetakse kohe turu avanedes 16.30, või ikkagi viivitusega 16.45?
Hai topis on kõik ostnud ESI aktsiat, tea millest see 200% tõus tingitud on?
= kõik ostsid
Kõik on mängimise asemel õppima hakanud.
Lenini õpetussõnad stoceri suu läbi -)
To werta: Enne turu avanemist sisestatud orderid täidetakse 16:45, kuid turu avanemisele lähedase hinnaga.
Au ja kiitus, kes leidis ESI aktsia. Minu "radarile" seda ei tekkinud. Vahest keegi tihkab avaldada mõnda head saiti, kust on häid viited, soovitusi ja uudised võiks lugeda.

Tänud juba ette!
Kas ESI aktsia peaks üldse mängu kvalifitseeruma? 14. oktoobri seisuga maksis aktsia alla 5 dollari.
10 oktoobri seis peaks olema, aga ka seal pole täidetud nõue min $5.
Kaubelda saab Tallinna, Riia ja Vilniuse börsi põhinimekirjas olevate aktsiatega ja USA puhul aktsiatega, mis vastasid 14. oktoobri seisuga järgmistele tingimustele: aktsia hind peab olema üle viie dollari ja kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht vähemalt 100 000 aktsiat. Kuni mängu alguseni on võimalik kaubeldavate aktsiate nimekirja muuta.
Kaubelda saab ainult aktsiatega. USA aktsiatest saab kaubelda NASDAQ ja NYSE börsidel noteeritud ja LHV poolt vahendatavate aktsiatega, mille hind ei ole madalam kui 5 USD ja kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht on vähemalt 100 000 aktsiat (seisuga 10. oktoober 2014).

Vahet pole, kumbki ei ole vastavuses
Ma soovitaks leida häid aktsiaid, mitte teiste tehingute kallale minna. Nimekiri oli tutvumiseks üleval ning seda sai muuta.
Nimekiri tõmmati alla 10. oktoobril, USA aktsiad on selles nimekirjas 9. oktoobri seisuga.
Infot suurimate tõusjate ja langejate kohta annavad internetis infot mitmed leheküljed:
http://finance.yahoo.com/stock-center/
http://www.bloomberg.com/markets/stocks/movers/dow/
http://money.cnn.com/data/hotstocks/
AloV,

ma olen su seisukohaga nõus ja ei taotlegi, et ESI kauplemisest maha võetaks. Juhtisin lihtsalt tähelepanu, miks ESI mõnedel mängijatel kahe silma vahele võis jääda.

Tasuta vihje. Pange screeningusse aktsiad 09.10 close üle 5$ ja praegu alla 5$ :) Sealt on aeg-ajalt pennikaid leidunud. Muu kodutöö jäägu igaühe enda õlule.
Okei proovin nüüd jälle kord seletada oma eilseid mõtteid üle, asi ei ole vingumises vaid mõttekäigus.

Lühidalt: ESI = hea akaatsia, VTAE = halb akaatsia.

ESI on pika ajalooga aktsia mille kohta on inimestel võimalik netist ja igalt poolt uurida ja lugeda, ning lisaks sellele kijrutatakse aktsiale välja optsioone, mis tähendab, et antud aktsia hinda on matemaatiliselt võimalik kalkuleerida.

VTAE aga on uus aktsia mille kohta matemaatilisi prognoose väga ei tehta, on ainult analüüsimajade arvamused ning enamasti hinda kalkuleeritakse õunte pealt, antud aktsiale keegi optsioone välja ei kirjuta.

Kui praegu tuleks turule Faceeebok siis oleks tegemist samuti halva aktsiaga, hoolimata sellest, et kõik teavad millega tegu. Jätame siiski meelde, et tegemist on ikkagi ka rohkem tavainimesele suunatud mänguga ning igalühel ei ole ligipääsu bloombergi terminalile või tasulistele analüüsidele.

Kui teha mäng puhtalt daytraderitele, siis olge ausad mehed, selles mängus mängitakse pärisrahaga, alla selle on nagu mõttetu. Vabalt võikski teha, mängu kus iga mängija paneb reaalselt 10K€ sisse ning mängib reaalselt oma rahaga, kõik reeglid lubatud. See oleks aga teine mäng teiste reeglitega teisele audientsile.

Momendil hai reeglid ja mäng iseenesest on päris head ja mulle meeldivad. Kuid vahel harva tekivad mingisugused veidrad aktsiad mis panevad raketina ülesse ning praektiliselt kolmekordistavad oma väärtuse paari nädalaga ning millesse mitte ükski terve mõistusega investor/kaupleja oma raha ei paneks.

Mida ma silmas pean on just REE mis domineeris mõned aastad tagasi börsimängus ning saavutas 5st eurist paari nädalaga 15 euri. Praeguseks aga 0,5 euri.

Seetõttu teen ettepaneku tulevikus lisada kriteerium, et aktsia kohta peavad olema välja kirjutatud optsioonid.

ESI oli hea pick, ning kes leidis, hea töö :)
Tin

ESI on pika ajalooga aktsia mille kohta on inimestel võimalik netist ja igalt poolt uurida ja lugeda, ning lisaks sellele kijrutatakse aktsiale välja optsioone, mis tähendab, et antud aktsia hinda on matemaatiliselt võimalik kalkuleerida.

Paluks 15. detsembri hinda. Tänan.

kas OCN on halted.
mehve
kas OCN on halted.

jah
pahurik
mehve
kas OCN on halted.

jah

taas kaupleb