Bikeep Funderbeamis

Loomulikult ei mõjuta Bikeepi hinda finantstulemused, seda on ju näha, et hind ja kauplemisaktiivsus hakkas tõusma nagu pärmi peal juba mitu päeva enne positiivsete tulemuste avalikustamist. Turu sentiment offkoors.
"tauts"
"Kristjan.Liivamagi"
"Motiv8"
"Kristjan.Liivamagi"

Pikemalt on võimalik ettevõtte 2022. aasta tulemuste ja 2023. aasta väljavaadete kohta lugeda siit raportist: https://www.funderbeam.com/company/bikeep/update/64106

Kuidas ise hindad pikaajalist väljavaadet ja mida see võiks tokeni hinnale tähendada?

Mina hindan Bikeepi väljavaateid järgneva 3-5 aasta jooksul väga heaks. Miks?

Bikeepil on tugev ja hästi sisse töötanud meeskond, kes on tõestanud, et nad suudavad oma eesmärgid ellu viia. Selles osas tasub vaadata Bikeepi finantstulemusi.

Sektorile puhub soodne pärituul. Sektorisse investeeritakse lähitulevikus üha rohkem raha ning see valdkond on muutnud prioriteetseks.

Hoolimata eelnevalt välja toodud mõtetest on oluline mainida, et Bikeepi osaku hinda Funderbeamis mõjutavad lisaks ettevõtte finantstulemustele ja käekäigule ka muud tegurid nagu näiteks Funderbeami tegevusrisk, likviidsus, turu sentiment jne. Seega osaku hinna osas on keeruline midagi kommenteerida, kuna selle liikumist mõjutavad mitmed ettevõttest sõltumatud tegurid.

Aga mida sa siis oma Bikeep'i osakutega pihta hakkad, kui FB lõpetab tegevuse? Osakud jäävad küll alles, aga kuidas sa need rahaks teed? Exit'i puhul pole vist probleemi, sest siis ostetakse kõik osakud välja? Aga IPO puhul? Bikeep on ju USA-s registreeritud.

Funderbeami tegevusrisk ja madal likviidsus võivad mõjutada Bikeepi osakute turuhinda negatiivselt. Kuna mina olen Bikeepi investeerinud pikaajalise invetseerimisteesiga ja soovin osakuid hoida 5+ aastat, siis minu jaoks ei ole Funderbeami likviidsus nii olulise tähtsusega. Juhul, kui Funderbeamis Bikeepi osakute noteerimine mingil põjusel lõpetatakse, siis on võimalik, et need osakud viiakse üle mõnele teisele kauplemislatvormile (näiteks börs) või hakkab nendega toimuma turuväline kauplemine (nagu näiteks Cleveroni aktsiatega LHV foorumi kaudu).
"tomm_a"
Kristjan, kirjuta numbreid ka (suhtarvud jne), praegu nagu ainult ilus jutt tulevikust.

Numbritest on alati tore rääkida. Võttes aluseks, et need detsembrikuu tellimused (1,3M) realiseeruvad müügituluks 2-4 kuu jooksul, siis peale selle müügitulu realiseerumist oleks Bikeepi P/S suhtarv hetke turuhinna juures ca 3. Kui Bikeep suudab oma 2023. aasta välja hõigatud eesmärgid täita, siis oleks ettevaatav P/E suhtarv ca 1,5. Minu jaoks on see PS suhtarv kiiresti kasvava tehnoloogiaettevõtte puhul atraktiivne.

Kui sa soovid muid suhtarve välja arvutada, siis Bikeepi numbrid ja raportid on avalikult kättesaadavad siin: https://www.funderbeam.com/market/bikeep/updates
"Kristjan.Liivamagi"
"tomm_a"
Kristjan, kirjuta numbreid ka (suhtarvud jne), praegu nagu ainult ilus jutt tulevikust.

Numbritest on alati tore rääkida. Võttes aluseks, et need detsembrikuu tellimused (1,3M) realiseeruvad müügituluks 2-4 kuu jooksul, siis peale selle müügitulu realiseerumist oleks Bikeepi P/S suhtarv hetke turuhinna juures ca 3. Kui Bikeep suudab oma 2023. aasta välja hõigatud eesmärgid täita, siis oleks ettevaatav P/E suhtarv ca 1,5. Minu jaoks on see PS suhtarv kiiresti kasvava tehnoloogiaettevõtte puhul atraktiivne.

Kui sa soovid muid suhtarve välja arvutada, siis Bikeepi numbrid ja raportid on avalikult kättesaadavad siin: https://www.funderbeam.com/market/bikeep/updates

Minevik ei näita tingimata tulevikku ja potentsiaali Bikeepil kindlasti on, aga senine kasvukiirus on selges langustrendis.
Mis parameetrid näitavad kiiret kasvu ? Olematust käibest on tehtud 6 aastaga sisuliselt olematu käive või saan ma asjadest täiesti valesti aru ?
"rick12"
Mis parameetrid näitavad kiiret kasvu ? Olematust käibest on tehtud 6 aastaga sisuliselt olematu käive või saan ma asjadest täiesti valesti aru ?

Muidugi saad valesti aru. Tänapäeval ongi ettevõtete väärtus aastakäibest mitu korda suurem.
:D
"peeter82"
"rick12"

Muidugi saad valesti aru. Tänasel päeval ongi ettevõtete väärtus aastakäibest mitu korda suurem.
:D

Keeruline arutleda asjade üle, kui üks räägib aiast ja teine aiaaugust
"Kristjan.Liivamagi"
"tomm_a"

nõus tommiga, kõlab justkui sama pump&dump plaat, mida ennegi nii mõnigi piidimees mänginud on. Ülal PE oli ilmselt näpuvääratus, reaalselt mingist E-st vast niipea veel rääkida ei saa, mingit infot selle kohta silma ei hakka. Täna, kus rahal on üle pika aja reaalne hinnasilt küljes siis puhtalt PS prognoosidega (eriti funderis) küll väga kaugele ei purjetaks, pigem sooviks lubaduste asemel näha reaalselt tulemust ja E-d selgelt kuskilt otsast tekkimas, sest kokkuvõttes käivet oskab teha igaüks, eriti kui keegi nõus veel peale maksma

Kas veel tegutseb või pankrotis?

1 Like