Baltika investorid olid sündmuste käiguga rahul ja tõttasid ettevõtte aktsiaid juurde ostma, et võimalikust pankrotist suuremalt osa saada (käive 60€).
Huvitav kas tõesti Kredex kavatseb sinna surnuaiale 4 000 000 euri saata?
Päriselt?
Kas see Baltika saneerimisse ei läinud?
Päriselt?
TNT
Huvitav kas tõesti Kredex kavatseb sinna surnuaiale 4 000 000 euri saata?
Päriselt?
...no ma olen valimis tunnistama - ei, ma isegi tean - et ma pole kõige eredam kriit karbis. Võib-olla sellepärast ma ei suudagi ette kujutada, kuidas inimesed peavad koosolekut ja leiavad, et...noh, annaks...ka kõige parematel aegadel omadega pehmelt öeldes keerulises olukorras olnud ettevõttele...noh...suts laentsi või nii...
Oi seda ulgu mis kindlasti tuleb kusagilt kui kredex juhtme seinast tõmbab. Jäävad süüdlaseks kõiges. Loodab, et nad seda ei arvesta vaid proovivad kainelt mõelda kas piinade pikendamine on vajalik või mitte. Küll see KJK siiski annab kui mingitki usku ja lootust veel on.
opex
Oi seda ulgu mis kindlasti tuleb kusagilt kui kredex juhtme seinast tõmbab. Jäävad süüdlaseks kõiges. Loodab, et nad seda ei arvesta vaid proovivad kainelt mõelda kas piinade pikendamine on vajalik või mitte. Küll see KJK siiski annab kui mingitki usku ja lootust veel on.
...no ma olen jällegi valimis tunnistama - ei, ma isegi tean - et ma pole kõige eredam kriit karbis. Aga mis usk ja/või lootus? Nagu päriselt? Äkki mul jääb midagi olulist kahe silma vahele? Ma ei suuda seda välja mõelda ise! Ausalt!
Noooh, et vbl uus juhtkond on väga selge jutu ja konkreetse ning äkki koguni töötava plaaniga veenev punt....
Nii puhtjuriidiliselt, kui laenuotsus vajab SA nõukogu heakskiitu, siis nõukogu selle heaks kiidab või tagasi lükkab. See, et koristaja, teller või krediidikomitee oli nõus ei tähenda eriti midagi. Minister ei saa samuti midagi teha peale nõukogu liikmete väljavahetamise.
Baltika on nagu meie olematu hääbuva kergetööstuse Püha Lehm.
See on mind hämmastanud viimased 20 aastat ja hämmastab eriti täna.
Kuidas see Baltika koos suure püha Milderiga suudab pankadest, inimestelt, fondidest ja nüüd olles kunstlikus koomas ka riigilt pappi sellistes summades ( 4 000 000!!!!!) välja tinistada??
Kuidas nad sellise eristaatuse ja kohtlemise on välja võidelnud?
Tavalised inimesed oleks Milderi asemel ammu võlavanglas ja avalikkuse ees risti löödud.
Kuidas?
See on mind hämmastanud viimased 20 aastat ja hämmastab eriti täna.
Kuidas see Baltika koos suure püha Milderiga suudab pankadest, inimestelt, fondidest ja nüüd olles kunstlikus koomas ka riigilt pappi sellistes summades ( 4 000 000!!!!!) välja tinistada??
Kuidas nad sellise eristaatuse ja kohtlemise on välja võidelnud?
Tavalised inimesed oleks Milderi asemel ammu võlavanglas ja avalikkuse ees risti löödud.
Kuidas?
Milderid on sealt läinud. Kas see itaallane on surnumatja või õnnestub tal veelkord tinistada saab näha. Eelmiste juhtide ebamaine võime koledat ilusaks ja rahaks rääkida on ta tinistamse töö raskemaks teinud.
Ma hirmsasti loodan, et keegi kunagi võtab Baltika viimased 20 aastat ette ja vältab sellest asjaliku komöödia.
Nimi võiks olla Pank(rot).
Muidugi selle poolest pean nõustuma, et Baltika mõju Eesti majandusele on oluline. Eeldatavasti on saanud sajad ja tuhanded inimesed seda komöödiat jälgida ja naerda. Naer pidi olema terviseks. See peaks tõstma inimeste eluiga ja vähendama tervishoiukulutusi mis on selgelt riigi majandusele kasulik.
Kuigi ilmselgelt on see 4 mln jevrot selle naeru eest liialt suur arve.
Aga ei, muidugi. Enne oli probleem välismaale laieneminie ja fookuse hajumine. Lisaks veel Ida-Euroopas valitsev ebastabiilsus ja probleemid. Keskenduda tuli koduturule!
Nüüd on asi jälle selge - ainult koduturul ei saa normaalselt toimetada. Tuleb koduturul poode kinni panna ja laieneda... Ida-Euroopa turgudele!
Selgepilt!
Nimi võiks olla Pank(rot).
Muidugi selle poolest pean nõustuma, et Baltika mõju Eesti majandusele on oluline. Eeldatavasti on saanud sajad ja tuhanded inimesed seda komöödiat jälgida ja naerda. Naer pidi olema terviseks. See peaks tõstma inimeste eluiga ja vähendama tervishoiukulutusi mis on selgelt riigi majandusele kasulik.
Kuigi ilmselgelt on see 4 mln jevrot selle naeru eest liialt suur arve.
Aga ei, muidugi. Enne oli probleem välismaale laieneminie ja fookuse hajumine. Lisaks veel Ida-Euroopas valitsev ebastabiilsus ja probleemid. Keskenduda tuli koduturule!
Nüüd on asi jälle selge - ainult koduturul ei saa normaalselt toimetada. Tuleb koduturul poode kinni panna ja laieneda... Ida-Euroopa turgudele!
Selgepilt!
Perini isegi ütleb intervjuus, et kui saaks laenu, siis see aitaks sügiseni vastu pidada. Ehk et siis sügiseks on Eesti riigi ehk rahva raha sinna ära maetud, igaveseks. Sellise "laenu" andmisel pole absoluutselt vahet, mis intressiga see on, kuna sealt ei laeku mingit põhiosagi. Kui KJK on mingi masohist ja soovib sinna veel raha sisse pumbata, siis tal on selleks õigus. Kui keegi EV valitsuses või Kredexis peaks arvama, et pole pääsu Baltikale raha andmisest, siis peaks sinna vähemalt piisavalt lisatingimusi välja mõtlema:
-KJK maksab oma 4 miljonit enne sisse
-dividende ei maksta, muid omanikelaene ei refinnita, muul viisil raha välja ei viida
- aktsiateks konvertimise võimalus. 20..25% võiks riik saada
- võibolla laienemise piirang, katsugu kusagil raha teenida
- kohad nõukogus või juhatuses
-KJK maksab oma 4 miljonit enne sisse
-dividende ei maksta, muid omanikelaene ei refinnita, muul viisil raha välja ei viida
- aktsiateks konvertimise võimalus. 20..25% võiks riik saada
- võibolla laienemise piirang, katsugu kusagil raha teenida
- kohad nõukogus või juhatuses
opex
Noooh, et vbl uus juhtkond on väga selge jutu ja konkreetse ning äkki koguni töötava plaaniga veenev punt....
Kui suure tõenäosuse sa sellele võimalusele assigneeriks? Lihtsalt isiklikult. Subjektiivselt...
;-)
Ei tea neid ju, vbl seal on tugeva track recordiga turnaround -geeniused. Lambist...10%?
opex
Ei tea neid ju, vbl seal on tugeva track recordiga turnaround -geeniused. Lambist...10%?
Ei taha seda mõtet välistada...
Aga mingis plaanis on ju kolm taset- omanikud- juhtkond-nõukogu.
Isegi kui nüüd üks komponent, ehk juhtkond oleks seltskond täielikke geeniusi, siis omanikud ja nõukogu on endiselt need, kes lasid kogu sellel tragikoomilisel farsil toimuda siin krt-teab-kui-kaua. Seega nende otsustusvõimesse (sh nende pädevusse õigeid ideid toetada ja halbu takistada) ma liialt ei usu.
Kas pole nii, et EL reegleid järgides ei tohi riigi poolt kriisiabi anda ettevõtetele, kes olid raskustes juba enne koroonakriisi?
Või Baltika proovib väita, et seisuga 31.12.2019 oli neil kõik väga hästi ning ees ootas hiilgav tulevik, kui nüüd ainult seda koroonat ei oleks tulnud...
Või Baltika proovib väita, et seisuga 31.12.2019 oli neil kõik väga hästi ning ees ootas hiilgav tulevik, kui nüüd ainult seda koroonat ei oleks tulnud...
jam
Kas pole nii, et EL reegleid järgides ei tohi riigi poolt kriisiabi anda ettevõtetele, kes olid raskustes juba enne koroonakriisi?
Aga nii oligi ju...
Kui ainult neid koroonasid ja Kredexeid ees poleks (ega külmi suvesid, ega sooje talvesid, ega ebastabiilsust Ida-Euroopa turgudel, ega ootamatuid muutusi tarbijate ostuharjumustes, ega ootamatudi muutusi tarbijate moe-eelistustes ... jne) :D
Kas Baltika järkjärguline pankrottiminek on alanud?
Äripäevas kuvatakse reklaame oksjonimüügile
Baltman outlet riided ja muu vara (üürileandja pandiõigus)
+
Baltika Retail OÜ vara tervikvarana (üürileandja pandiõigus)
Äripäevas kuvatakse reklaame oksjonimüügile
Baltman outlet riided ja muu vara (üürileandja pandiõigus)
• OKSJONI ANDMED ID: 53560
• alghind oksjonil: 0 €
• tagatisraha: 0 €
• aega alguseni: 15 p, 0 tundi, 23 minutit
• registreerimise algus: 04.06.2020 kl 21:00
• registreerimise lõpp: 30.06.2020 kl 21:00
• oksjoni algus: 01.07.2020 kl 21:00
• oksjoni lõpp: 08.07.2020 kl 21:00
• pikenemise intervall: 5 min
• laekumise tähtpäev: 30.06.2020 kl 21:00
• oksjoni korraldaja: Risto Sepp, kohtutäitur
• otseviide: https://www.oksjonikeskus.ee/oksjon/view/?okid=53560
Kohtutäitur Risto Sepp korraldab ametiteenuse korras avaliku elektroonilise enampakkumise Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas https://www.oksjonikeskus.ee varale:
Müüa Baltman OÜ outlet riided ja muu vara tervikvarana (üürileandja pandiõigus). Meeste ja naisteriided. Aksessuaarid, jalanõud ja palju muud. Ca 7000 eset.
Nimetus Kogus
• Kampsunid 224
• T-särgid /särgid 74
• Pika varrukaga särk 2
• Triiksärgid 250
• Ülikond 136
• Viigipüksid 549
• Jope 185
• Mantel 40
• Pintsakud 605
• Püksid erinevad 155
• Vestid 93
• Sallid/mütsid/kindad kast
...
+
Baltika Retail OÜ vara tervikvarana (üürileandja pandiõigus)
• OKSJONI ANDMED ID: 53561
• alghind oksjonil: 0 €
• tagatisraha: 0 €
• aega alguseni: 13 p, 0 tundi, 23 minutit
• registreerimise algus: 04.06.2020 kl 21:00
• registreerimise lõpp: 28.06.2020 kl 21:00
• oksjoni algus: 29.06.2020 kl 21:00
• oksjoni lõpp: 06.07.2020 kl 21:00
• pikenemise intervall: 5 min
• laekumise tähtpäev: 28.06.2020 kl 21:00
• oksjoni korraldaja: Risto Sepp, kohtutäitur
• otseviide: https://www.oksjonikeskus.ee/oksjon/view/?okid=53561
Kohtutäitur Risto Sepp korraldab ametiteenuse korras avaliku elektroonilise enampakkumise Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas https://www.oksjonikeskus.ee varale:
Müüa Baltika Retail OÜ vara tervikvarana (üürileandja pandiõigus)
...
1. on Veerenni tn. äärne pood ja 2. on Kuuli 4 tootmis-/laohoone...mõlemad pinnad ilmselt siis läksid tagasi nende omanikele ja jäädi rent võlgu.