Teese ja lootusi sooviks tõesti teisteltki kuulda. Ise olen ausalt kahvlis.
Ühtepidi usun, et see uute osakute pakutav hind on võrreldes varadega väga odav (pre-money valuation 21 MEUR). TauriA hinnang on vb liiga optimistlik arvestades fondi-taseme võlakirju, aga usun, et kui PCC kompleksile lisaks Galerija juurde panna, siis nende kahe objekti puhasväärtus + raha kontol annab juba 21 välja ja ilmselt paar sidrunit peale ka. Seega oleks justkui narr mitte osaleda ja last Leedukatel nii odavalt suppi lahjendada (kogu koore endale ahmides). Samamoodi ei tundu tänase hinna pealt müümine ja oma investorikarjääri konkurentsitult suurima lossi sissevõtmine kuigi ahvatlev.
Samas, kui lugeda Eskimo viidatud artiklit härra Antanas Anskaitise varasematest vägitegudest, BPT Optimaga, siis võib siin veel nii mõndagi juhtuda… esimene kaasamine nö. “kukub läbi”. Siis tehakse järgmine kaasamine juba “kinnise suunatud pakkumisena” (nagu eelmine aasta), aga seekord veel palju madalama hinna pealt (Karotam ütles webinaril, et osad “võtmeinvestorid” kellega pakkumise hinna osas konsulteeriti nõudsid palju suuremat discounti, seega narratiiv on juba laotud) ja/või müüakse mõni vähestest tõeliselt headest objektidest kiirmüügi korras mõnele Antanase heale sõbrale. Lõpuks pakutkakse ehk mullegi, nagu Ekspressi loos 1 sent osaku kohta ja saabki ka selle viimase kapitali kaasamise pealt 90+% lossi!
Ma rõhutan muidugi, et see viimane lõik on puhas spekulatsioon, juhuks kui härra Antanase advokaadid foorumit juhtuvad lugema…
Seega investeerimisteesi kujundamiseks on kaks võtmeküsimust:
-
Kui nahhaalne lubatakse anno domini 2026 ühel Eesti Finantsinspektsiooni järelvalve all oleval fondil olla? Ma isegi saan aru, et need viimaste kuude käigud on ehk veel JOKK, aga mu viimasele spekulatsioonile sarnane lõppmäng ei saa seda ometi olla?
-
Kuivõrd on siia fondi jäänud veidi põikpäisemat, rahakamat või mõjukamat JA Grinvestiga mitte seotud seltskonda, kes seljad kokku paneks ja advokaatide või FI või millegi muuga ähvardades veenaks Grinvesti seltskonna viimastele bagholderitel koti sisse midagi jätma?
Teise küsimuse peale meenub mulle üks vana hea lugu
P.S. Varem tehtud pakkumine volituse osas on endiselt jõus. Kui leidub keegi, siis olen nõus oma kontakti jagama ja teiste valmisolekut avaldanute volitusi ka orgunnima. Läheks ise, aga ei viibi sel perioodil Eestis.