B2B ja Eesti!

Kas Eestis lööks pigem läbi üldine third-party marketplace või nähakse võimalusi ka vertikaalsele lähenemisele ehk kontsentreerumine mingile sektorile.

B2Boffer.com ei loo minu arust piisavalt lisaväärtust, et firmad massiliselt asja kasutama hakkaks.

Ma arvan today.com, et üldiselt esineb mõnikord nii imaginaarset suunda, kuid samas nagu mõnede bännerite puhul ka vist siis lausdualismi.
Kas nähakse võimalust, et Eesti firmad oleksid huvitatud B2B Exchange teenustest.

Tundub, et vertikaalses B2B-s on edukaimad ikkagi "kivi ja mördi" ettevõtted antud sektorites. Eestis aga selliseid pole, seega ei ole justkui mõtet punnitada. Küll aga arvan, et Eesti ettevõtetel oleks aeg tutvuda erinevate väljamaiste "vertikaalide" võimalustega, huvitav, paljud neid kasutavad. Kuigi jah, Euroopas vist suurt midagi veel ei toimi.
Nõustun Nuwandaga. Third party exchange'id toimivad kõige paremini nn. libilika-kujulise turu puhul, kus on palju ostjaid ja palju müüjaid ning kellelgi ei ole erilist pricing power'it. Samas püramiidi-kujulisel turul, kus on mõned suured ostjad ja palju müüjaid toimib paremini ostjate endi poolt loodud turg. (näiteks USA autotootjate poolt loodav autoosade allhanke turg). Eesti turu väikestest mastaapidest tulenevalt tundub enamikes ärivaldkondades nn. vajalik kriitiline mass olevat nii suur, et paratamatult on enamik turge püramiidi-kujulised. Seega tundub, et toimiva marketplace'i loomiseks on vertikaalne lähenemine perspektiivikam ja muidugi koostöös antud turuvaldkonna liidritega.
Ariba sa üle ootuste head tulemused, revenue=170mln ja profit=5c/per share, tahtsin selle peale kohe osta, kuid kui nägin, mis aktsia esimese reaktsioonina tegi ei julgenud. Vaatasin ise ka tulemused üle ja tundub ok olevat, mida soovitate.
ei tea, kas see eesti b2b, "mis ta nimi nyyd oligi", toimib?
ei maleta mis ta nimi nyy oligi, aga ega ikka vaga ei toimi kyll.
B2B ja Eesti? Naah, pakun, et pole päris võimalik, aga B2B started with Eesti going to Where ever siis JAH. Venemaal ei ole sellist asja ja samuti ei ole sellist asja ka mujal skandinaavias - Taani on vist lähim koht kus seda aretatakse... Aga eestis on asi sündimas, seda võib juba ytelda, hiljuti oli tegijates ÄP'ki juttu.
peebukas, millest me nyyd raagime?

kas B2B kui arenevast nahtusest, voi keskkondadest (portalitest, mis pakuvad b2b-lahendusi)?

Kas jutt käib AS NT-Exchange.com? Kas see on see pikk ja keeruline nimi mis meelde ei tule ja on siin foorumiski lausa pealkirjana figureerinud?
naed, Velikij kui tore et sul see vahemalt meelde tuli :)
kuigi oota, see pole vist paris see :)
oli veel mingi b2b eesti dot.com
Mul on see kogu aeg meeles olnud! Isegi öösel kl. 3 olen võimeline seda veatult kirjutama! uuhhh! Küll ma olen tubli!
B2Boffer.com?
Võin sulle neist pikemaltki rääkida...
oleks tanulik

ette tanades,
austusega
wizard

:)
Ehk nagu teremere ütleb, et see kuulub juba tasuliste teenuste valdkonda :-)))

See ei ole keeldumine!
Velikij, ma tegelt vestleks hea meelega, aga tana ootavad mind lumised maed. kui aega saad viska siia moni rida, homme loen kindlasti labi :)

kuulmiseni. wizard :)
Tegelt võid ka meilida