Armetu Eesti kaubandus

Kuigi võiks. Olen ise Prismast Columbia vaba-aja riidelid ostnud, küll aastal 2001 vist.

1 Like

Olen ise ka millalgi sealkandis sealt häid spordi- ja vabaajarõivaid saanud, küll kuulsatelt markidelt ja tundmatutelt. Aga imho seal enam ammu sellist kvaliteeti ei pakuta, rõivaste osas tähendab…

Ma olen Prismast küll spordikaupu ostnud.

Kui sa ei ole just mingi hardcore harrastaja, kellel omad lemmikud ja eelistused välja kujunenud ja kvaliteet tähtis, siis Prismas just soodne valik.

Tahad näiteks sulgpalli reketit, siis kusagilt Sportlandist leiad 2-4x kallima valiku kui Prismast. Kurat, ma ei taha olümpiale saada, sõber lihtsalt helistas ja ütles, et üks mängija on puudu, kas ma viitsin tulla. Ma ei hakka sellepärast mingit eliitharrastaja brändireketit üheks korraks ostma ju.

Laste spordivarustusega sama. Järeltulijad tahavad midagi proovida, jubeda õhinaga nagu ikka. No vaataks esialgu mingi lihtsama atribuudi neile. Kui tundub, et ongi uus huviala leitud pikemaks ajaks, saab hakata kallimasse varustusse investeerima. Aga Prismas soojenduseks hea soodne valik. Kusagil Rimis või Selveris pole spordivahenditest suurt midagi.

8 Likes

Kui aus olla, siis ma loobusin Prismast just siis, kui neil see “hiina kräpi hullus” peale tuli – siis kui pool poodi kinni pandi ja kui uuesti avati, siis oli “100 sorti juustu asemel” 100 sorti hiina saastkaupa. Rääkimata juba sellest räigest keemia-haisust mida tööstuskaupade sektor mõnuga levitab. Made In China on lausa õhku kirjutatud.
Nagu päriselt ka… kindlasti leiame Eestist selle ühe inimese, kellel öösel kell 02.00 on ilmtingimata vaja 32" telekat või gaasikeevituse otsikut (reaaselt ööprismas olemas)… aga on see päriselt jätkusuutlik rahavoog?
Prisma tegi “otsa lahti” ja siis lendasid riburadapidi teised järele. Rimi kopeeris kohe seda mudelit.
Selver – näiteks Järvel – on viisakas. Tööstuskaup on II korrale kolitud.
Maxima – crap on olemas, aga PEAB PIIRI. Fookus on ikkagi selgelt toidu- ja kodukaubapood olemisel.
Minu jaoks eristusid Prisma ja RImi ~2010 paiku just sellega, et seal oli “100 sorti juustu, aga mitte päris Selveri hinnaga” – pärast ümberkorraldusi said neist “natuke suuremad ja palju kallimad Maximad”.
Ma pole muidugi mingi jaekliendi etalon – ilmselgelt targad tädid ja onud, pärast hoolikat kaalumist ja turusituatsiooni analüüsi… jne.
Samas, eks me tea ka ajaloost, kuidas väga targad, lausa üliinimlike võimetega CEOd ja “analüüsivad komiteed” on… veidi… khm… “kaheldava väärtusega” otsuseid langetanud. Otsuseid mille tagajärjelt “tootlus päriselt ei vasta investorite ootustele”.

Selle hiina kräpi juurdehindlus on lihtsalt nii rasvane, et seda tasub müüa… isegi toidupoes. Mingile riisile-pelmeenidele-kapsale sa ei pane ju hinnalisa neljakohalist numbrit protsentides.

2 Likes

Jävelikult. Meenutagem – K-Rauta. Mitte just parim koht tööriista või kinnitusvahendi või materjaali hankimiseks, aga ta oli. Minu jaoks suht. lähedal ja tihti ka “tee peal”.
Sai sellest nüüd mingi “pooleldi Eurooniks, pooleldi Bauhof, pooleldi Kõduekstra”. Teleka-pesumasina-RYOBI “tööriistaemulaatori” pood. HINNAD tõusid lausa “metsikult”.
Huvitaval kombel, need paar korda kui ma olen peale “Suurt Pööret” korraks sinna sisse kiiganud – kliente tundub siiski jaguvat. Ei tea, kas “uudsus” või miskit muud. Jah, “kipsised tunked” on asendunud 500-eurose-kodumasina keskklassiga. Ehk oligi see eesmärk. Igatahes ei näe ma ühtegi asja, mis K-Rautat ERISTAKS (peale kõrgema hinnataseme) 1000 sarnasest “universaalkauplusest”. Ühtegi väga head põhjust sinna sisse vaadata – ka ei näe. Aga eks aeg näitab… võib-olla siis selline “ei liha ega kala” universaalkauplus kus on “keskpärane valik keskpärased asju” aga ei midagi korralikku, ei midagi erilist, annab kokku keskmiselt ostjalt keskmiselt tugeva käibe koos arvestatava kasumimarginaaliga.

1 Like

See tundub õudne segasummasuvila, kui sa midagi spetsiifilist otseselt ostma ei lähe. Samuti on see kohutav, kui sa otsid midagi spetsiifilist, aga pole enne veendunud et seda seal on.

Kui sa oled aga veebist otsinud midagi spetsiifilist, võib juhtuda et avastad, et seda saabki kõige kiiremini ja/või odavamalt kätte just sealt (kui sa ei taha tellida ja mitu-setu päeva või nädalat oodata) ja nii tulebki sinna ise järele minna.

PS veenduge enne, et teil on töötav püsikliendikonto, või muidu teevad hinnad toreda üllatuse

Kaupa tulebki sageli koha peale ostma minna, sest netist võid ju seda pildi pealt vaadata, aga sa ei pruugi aru saada, mida sa täpselt ostad. Lisaks võib juhtuda nii, et netist võidakse sulle ühe ja sama kaubaartikli alt tarnida täiesti funktsionaalselt erinevaid tooteid.

1 Like

Ausõna.
Sai kord mu boiler mu peale pahaseks. Kratsisin kukalt, võtsin rahakoti kaasa ja läksin poodi.
Leti taga habemik vanamees (noh, nii umbes minuvanune), kuulab mu mureliku kirjelduse ära, mõtleb natuke ja ütleb:
”Tead, seal on tõenäoliselt juhtunud X. Ära veel uut osta, mine koju ja tee XYZ. Kui see ei aita, tule tagasi, mõtleme siis uuesti, mis tegema peaks.”
Lahkusin teadmisega, et kui mul edaspidi boilerit, või ükskõik mis muud torukraami tarvis on, siis esimeseks astun sisse selle poe uksest.

5 Likes

Tallinnas, Kadaka teel on ka üks Selline Pood. Ja Kalamajas on ka üks Selline Pood :slight_smile:
Ja Kuressaares on ka Üks Selline Pood [tm]
Mõni Selline, õnneks, on veel alles.

1 Like