Apple (AAPL)

ziff
Aga mis muidu parem on -- kas sinise või punase käepidemega kruvikeeraja? :)
ziff
Punane peaks vist ikka vasakule hoidma, s.t. pigem vasakukäeliste värk :)

Mulle öeldi, et punased tüdrukutele, sinised poiste jaoks.
pitsat2
ziff
Aga mis muidu parem on -- kas sinise või punase käepidemega kruvikeeraja? :)
ziff
Punane peaks vist ikka vasakule hoidma, s.t. pigem vasakukäeliste värk :)

Mulle öeldi, et punased tüdrukutele, sinised poiste jaoks.

Pähh, see on ju sooline diskrimineerimine!
Arvasin, et see on puhtalt ettevõtte probleem, aga eksisin.

https://www.cnbc.com/2019/01/08/samsung-q4-guidance-.html
Järgmise nädala puttidega käib korralik sahkerdamine, tea kas oodatakse Buffett positsiooni vähenemist/kommentaare Berkshire koosolekult. Q4 ta natuke müüs ja 170 pealt pidas kalliks.

Huvitav olukord AAPL-is, aasta tagasi oli veel rev kasv ja hind oli 185, täna on revs prognoos -5% ja hind 215.

Buffett oli väga +ve AAPL osas.

Tea kas see oli teadmine või vedamine, aga kes iganes selle $2M portsu 205 put ostis, on ilmselt natuke happy.
Meenutuseks

Ilmselt olen ma valesti mõistnud, aga hetkel tundub, et Apple saab Hiina poolt impordi maksud detailidele ja ka valmis toodangule, mida kohapeal tahavad müüa. Ning Usasse importimisel USA maksud..

Ehk siis omahind tõusis USAs ja Hiinas ~30-40%??

JP76

Arvutamisega raskused, pigem sinna 20-25% kanti, kui eelnevad taxid ka arvestada.
JP76
JP76

Arvutamisega raskused, pigem sinna 20-25% kanti, kui eelnevad taxid ka arvestada.

Hiina on nagu ka Eesti poolvend, seal käib riigi poolt ilge koorimine, tood toorme sisse- maksad, vead välja, maksad 30%. Mis asja huvitavaks teeb, siis innovatiivsetel ettevõtetel vähendab riik maksu 30% pealt 15% peale. (Eestis oleks ka äge, kui riik nii teeks). Lugesin selle kohta pikemalt ticker AAOI aruandest. Ei mäleta, aga see soodustus kehtis vast 3 aastat, siis tuli nagu eksamil ennast uuesti tõestada- kui innovatiivne ei ole, plaks 30% peale tagasi. Väga paljud targemad on juba paar aastat tassinud oma tootmist teistesse lähi riikidesse, mis ka vaesed ja odavad, aga pole Hiina- solari firmad näiteks.
Visahing
JP76
JP76

Hiina on nagu ka Eesti poolvend, seal käib riigi poolt ilge koorimine, tood toorme sisse- maksad, vead välja, maksad 30%. Mis asja huvitavaks teeb, siis innovatiivsetel ettevõtetel vähendab riik maksu 30% pealt 15% peale. (Eestis oleks ka äge, kui riik nii teeks). Lugesin selle kohta pikemalt ticker AAOI aruandest. Ei mäleta, aga see soodustus kehtis vast 3 aastat, siis tuli nagu eksamil ennast uuesti tõestada- kui innovatiivne ei ole, plaks 30% peale tagasi. Väga paljud targemad on juba paar aastat tassinud oma tootmist teistesse lähi riikidesse, mis ka vaesed ja odavad, aga pole Hiina- solari firmad näiteks.

Mis teema sul selle AAOI-ga on? Mul seda omajagu (no oli, sest nüüd ikka hinnas pea neli korda vähem:)) ja saan ilmselt elu õppetunni. Seni oma 25 aastase investeerimisajaloo jooksul on õnneks olnud vaid üks ettevõtte käes, mis pankrotti läks, aga see oli vaid paarituhandene laks, siit terendab paarikümnetuhandene.
@Velvo- AAOI

Ma olen seda kukkuvat nuga eemalt ikka jälginud ja nüüd viimases lõpus hakanud ostma (veidi rohkem CALLE 2020 peale) ja PUT-id läksid juba rahaks ära.
1. Kuna üleminek tehnoloogias, 4g pealt 5G on tekkinud viivitus, algust on tehtud Põhja-Ameerikas, Jaapanis, Q3 kävitub Hiina!. Põhiline firma quidos ei saagi täpselt asju ette näha, aga Nokia viimane kõne andis eelneva ülevaate, kus kui palju käimas on.
2. AAOI on uued 400G tooted olemas, mis alles tulevad müüki, innovatsioon suur.
3. Firmas on piisavalt raha, lisaks eile oli ka SEC , et võeti/maksti laenud ära.
4. Q1 avatakse uus tehas Hiinas
5. Kuna 5G tahab lühemat vahemaad suhtlemisel, siis sinna läheb reaalselt nodi 3-4x rohkem kui 4G puhul.
6. FTR teatas suurtest investeeringutest võrkudesse (oli vast 300M)
7. Üks kõik kust otsast vaatad, kõik ütlevad, oota aasta teist poolt või uue algust. Nokia lubab paranemist juba järgmisest kuust (ok, see vend ka pikalt lubanud, aga siiski. Kõnes numbrid lubavad).
8. Fundamentaalselt on ikka väga väga odav. Selline Hiina crap tõuseb üks päev tuhast (vaata JKS päike, 8 pealt keris 22).
Visahing
@Velvo- AAOI

Ma olen seda kukkuvat nuga eemalt ikka jälginud ja nüüd viimases lõpus hakanud ostma (veidi rohkem CALLE 2020 peale) ja PUT-id läksid juba rahaks ära.
1. Kuna üleminek tehnoloogias, 4g pealt 5G on tekkinud viivitus, algust on tehtud Põhja-Ameerikas, Jaapanis, Q3 kävitub Hiina!. Põhiline firma quidos ei saagi täpselt asju ette näha, aga Nokia viimane kõne andis eelneva ülevaate, kus kui palju käimas on.
2. AAOI on uued 400G tooted olemas, mis alles tulevad müüki, innovatsioon suur.
3. Firmas on piisavalt raha, lisaks eile oli ka SEC , et võeti/maksti laenud ära.
4. Q1 avatakse uus tehas Hiinas
5. Kuna 5G tahab lühemat vahemaad suhtlemisel, siis sinna läheb reaalselt nodi 3-4x rohkem kui 4G puhul.
6. FTR teatas suurtest investeeringutest võrkudesse (oli vast 300M)
7. Üks kõik kust otsast vaatad, kõik ütlevad, oota aasta teist poolt või uue algust. Nokia lubab paranemist juba järgmisest kuust (ok, see vend ka pikalt lubanud, aga siiski. Kõnes numbrid lubavad).
8. Fundamentaalselt on ikka väga väga odav. Selline Hiina crap tõuseb üks päev tuhast (vaata JKS päike, 8 pealt keris 22).

Kaks asja mis veidi häirivad: need tariifid, et kui tehas on hiinas, siis müügil usa-sse maks peal, aga kuna on ameerika ettevõte, siis ka müügil hiinasse tariifid peal?
Teine asi see, et paganama odav oleks nüüd mõnel teisel firmal see ettevõtte üles osta ja hea kui seda tehakse hinnaga 15+ (ja investor imegu näppu lootuses hinnale 20+). Selles võtmes käsi hirmsalt sügeleb positsiooni oluliselt suurendama, aga laks võib siis lõpuks olla valusam.
Ikka see investori vana dilemma - ahnus/hirm.
Vabandust, ma ei tahaks AAPL teemat AAOI teemaga risustada, aga.. AAOI on põhiliselt data center teema, nad on lihtsalt turuosa kaotanud konkurentidele.
Raymond James viimaste tulemuste järel: Management disclosed 4-10% customers, 3 in the datacenter business, contributing to 32%, 19% and 18% which we believe were Facebook,
Microsoft and Amazon, respectively, and 1-10% customer in the CATV business at 12% of revenues, which we believe is Cisco.

4g ja 5g ja FTR jms on AAOI puhul asjasse mittepuutuvad. Need puudutavad pigem CIEN FNSR (mis ostetakse IIVI poolt ära) INFN NPTN jms kui opticalidest rääkida.
Osa eilses AAPL kukkumises vist ka class action keisil millele ülemkohus rohelist tuld näitas, kamp inimesi pole rahul, et iOS äppe ainult läbi App Store osta saab ja mitte otse loojatelt kus hind oleks vast odavam (Apple võtab 30% hinnast), lisaks poldud rahul hinnareegliga mis nõuab .99 hindu äppidel st. hinnastamise samm on 1$ mis olla palju.
Kui kohus nende kasuks otsustab ja äppe otse osta saab tulevikus siis on korralik auk Apple tuludesse tulemas.
Lisaks ähvardab sadu mille trahve Applet.
jim
Vabandust, ma ei tahaks AAPL teemat AAOI teemaga risustada, aga.. AAOI on põhiliselt data center teema, nad on lihtsalt turuosa kaotanud konkurentidele.
Raymond James viimaste tulemuste järel: Management disclosed 4-10% customers, 3 in the datacenter business, contributing to 32%, 19% and 18% which we believe were Facebook,
Microsoft and Amazon, respectively, and 1-10% customer in the CATV business at 12% of revenues, which we believe is Cisco.

4g ja 5g ja FTR jms on AAOI puhul asjasse mittepuutuvad. Need puudutavad pigem CIEN FNSR (mis ostetakse IIVI poolt ära) INFN NPTN jms kui opticalidest rääkida.

Vabandused ka minu poolt. Kas oleks moderaatoril põhjust algatada AAOI eraldi teema?
AAOI on siiski otsapidi järjest enam (kaudselt) seotud ikka ka 5g-ga.
Kui ülevõtmistest rääkida, siis LITE omandas OCLR. Miks mitte ei võiks keegi (kasvõi lihtsalt ettevõtte lõpetamise/ turu hõivamise nimel) võtta üle AAOI?
Ikka võib ja selle siit ära tõsta, et mitte risustada.
jim

On see turuosa kaotus kindel? Või on lihtsalt tingitud sellest, et hetkel lihtsalt ei ehitata, nagu DRAM hindadest näha. Selline FIO analoog.

he decrease in revenue during the three months ended March 31, 2019 was driven primarily by decreased shipments of certain of our 100 Gbps transceivers products to one of our customers during the quarter. We are not always informed by our customers of the exact reasons for changes in their forecasts and the subsequent orders, however we believe that the recent reduction in orders by this customer is due to excess inventory previously purchased by this customer.
Apple’s earnings would drop by nearly 30% if China bans its products, Goldman Sachs says

https://www.cnbc.com/2019/05/22/goldman-apples-earnings-would-drop-by-nearly-30percent-if-china-bans-its-products.html?
kas AAPL-i hoiatus järgmisena?

https://www.digitimes.com/news/a20190527VL200.html
Apple eilsed Q4 tulemused ületasid korralikult analüütikute ootusi:
EPS 3,03 USD vs ootus EPS 2,84 USD (6,7% üle ootuste ja +4,1% YoY).
Käive oli 64,04 vs ootus 63,0 miljardit dollarit (1,65% üle ootuste ja +1,8 YoY)

Ettevõte andis ka tugeva prognoosi järgmiseks kvartaliks:

Apple is providing the following guidance for its fiscal 2020 first quarter:
revenue between $85.5 billion and $89.5 billion
gross margin between 37.5 percent and 38.5 percent
operating expenses between $9.6 billion and $9.8 billion
other income/(expense) of $200 million
tax rate of approximately 16.5 percent

Aktsia tõusis järelturul pärast uudist 2%.