Ameerikasse

see green cardi loterii on nagunii selline, et pannakse kohe agaralt nimed kirja kellele MITTE turistiviisat anda:) hea andmebaas ju õnneotsijatest. isiklikult arvan, et, kui mõtled juba illegaal olla, siis on lihtsamaid mooduseid. hangi mehhiko viisa soomest ja siis ületa mehhiko ja usa piir.
Mehhiko ja USA vahelise piiri ületamine on kõike muud kui lihtne. Nimelt alustati USAS 1994. aastal operatsiooniga Gatekeeper, mille tulemusi võrreldakse Berliini müüriga. Loe edasi näitekssiit.
Ei spekuleeriks eriti sellise väitega, et eraldi andmebaas luukase selleks, et inimestele mitte viisat anda. Usun, et USA on siiski huvitatud, et inimesed sinna lähevad ja tööd teevad ja viisa mitte saamisest on ainult kuulujutud. Enamus inimesi siiski saavad. Aga kui ma kunagi proovin viisat saada, siis annan kindlasti teada kas ma sain viisa või mitte.
See mehhiko piirilt üle minemise variant on tõesti kõige riskivabam ja kindlam variant, proovi endale ka tee pealt kuskilit Mehhiko putkast USA viisat osta, kes teab äkki saad. GOOD LUCK :-)!
Aga seda ma usun, et mingi andmebaas kindlasti luuakse, millisel otstarbel, seda ei tahaks info puuduse tõttu arvata.

celera,
kui oled hea progeja, voin sind aidata kontaktidega nyc-is, kuigi jah, tööturg on praegu karm.
hea oleks, kui oskaksid javat, kui tööd saad, on palk vähemalt $10K kuus.
kui sul kooli, naist, super head tööd, sõpra saatkonnas või hunnikus kinnisvara, siis eriti ei usu et sa omale viisa saad.

Usal on andmebaas inimestest kes on seal viibimis aega rikkunud, seega eks sa ise riskid kui sa nii kaugele peaks jõudma.

Soovitus, hoia Eestlastest eemale, vähemalt suurest osast. Minu kogemus näitab et kohalikega heades suhetes olla on palju kasulikum kui nuga selga löövate kaasmaalaste keskel.. ja mis sa seal ikka Eesti keelt puhud. Kogemusi otsides võiks ju keelt ka parandada.

ja kui raha vaja, ja töö leiad siis lase käia võid teenida hästi... kui keel suus siis otsi töö mis on tipidega seotud teenid 3+6 korda rohkem kui palga peal olles.

ja kui kauaks tahad jääda võta omale seal naine, saad paberid ja puha:)
surfnet: kui usal selline andmebaas olemas on, siis kuda korduvad de facto viibimisaja rikkujad korduvalt sinna siseneda saavad ?
minu arust ei kontrollita siimaani usast väljumisel dokumente. ameerika saatkonna töötaja seletus sellele: meid huvita, kes meie riigist lahkuvad, peaasi et pahad sisse ei tuleks.

seetõttu on ameerikas levinud ka väljend "left/fled the country", sest väljumine on lihtne.

teine asi muidugi, kui oled seal olles vahele jäänud. siis on nimi kirjas :))

kui sulle sealsed eestlased noa selga keeravad, siis soovitaks kõigepealt omaenese instinkte lihvida :) endal ainult positiivsed kogemused ja tegelasi väga erinevaid kohatud sai.
Brad: saada mail jim@cafe.ee.
synop: olen usas viibinud päris mitu korda, esimestel kordadel jah oli neil "pohhui" ei tahetud mingeid valgeid kaarte tagasi jne. viimane kord peale 9/11 oli mul valge kaart passi vahelt lainud ja sellest tehit probleem, kuna polnud midagi karta ega eitada, lasin neil uue kirjutada. Systeem on kyll ilgelt poolik, kuid mingi aeg kais usa meediast labi, et lennukompaniidel on kohustus iga reisija valge kaart yle kontrollida... samas vist on juba mingi uut tyypi system kus maale soites saad mingi ala taiesti uut tyypi valge kaardi... muidugi on systeem puudulik. eelmine töökaaslane, kes nyyd töötab selles uues Homeland Secirity programmins ytles, et järgmise aasta jooksul pannakse uues systeem "loodetavasti" tööle kus on täielik ülevaade minejatest ja tulijatest...

ps! kõik kes avavad, et USAs on lihtne ennast kuhugi aa kaotada eksivad, kui võimudel on teid ikka vaja leida, siis leitakse..

eks see kõik paras jama ole... samas kes tahab minna ja kellel vaja minna saab sinna riiki kuidagi ikka...
surfnet: võimalik, minu väited põhinesid samuti isiklikel kogemustel. võib-olla muutub systeem töökindlamaks, aga võib-olla ka mitte, sest kui vahepeal miskit hirmsat ei toimu, siis uinub kogu sealne süsteem pre-9/11 olekusse :)
ih8u: kui sa ainult 3 kuuks tahad minna, siis võid ju neid work&travel programme kombata. igati seaduslikud.. myyd raamatuid või paned lõbustuspargis miki kostyymi selga. pärast 3 kuud võtad teenitud 2k$ ja käid huvitavamad kohad läbi. kui meeldib, võid vist mingi aja pärast tagasi minna või illegaalselt sinna jäädagi :)
to: Synop

hea mõte, õigem oleks öelda parim. Suht lihtne on usasse niimodi saada, sul on kindel töö, palk kiita pole, aga vähemalt on see olemas ja sa pole mingi immigrant kes illegaalselt tööd teeb. samas kui nii lähed ja jääd on kõvad eelised kui niisama minnes.. oled küll illegaal aga väikeste eelistega;)

ps! pead selleks olema minu teada alla 27 ja koolis kaima.
Ma natuke seda firma asja uurisin, näiteks üks sooviks selle eest 28 000.- Aga lambist seda võtta ei ole kahjuks!
No ma arvan et leiab odavamaid ka, nii et ma uurin edasi, kui keegi natuke täpsemat kohta teab, siis AITÄHH!!!!
Aga siis, keegi oskaks seal näiteks täpsemat asukohta (USAs) soovitada, kus on norm elada (oma, kellegi teise kogemus...).
see kyll mingi vale diil. Enamasti on minu teada nii, et maksad lennupiletite raha ja midagi veel.
ja kuhu minna? seda on raske öelda kuna see maitse asi ja usa piisavalt suur riik. samas kui lahed suvel on ykskoik kuna ilm on igalpool hea. a kui lahed talvel(vist talvel ei olegi neid work study.. etc projekte) siis mine ikka kuhugi kus on soe...
norm elada?
igalpool on vaja pealehakkamist. Kõik oleneb sust endast ja su iseloomust.
mulle meeldib rahulik elu rohkem... ala: Montanas, Idahos, Washingtonis mägedes või Floridas mõnes resortis... suurlinnad ei kutsu niimodi... korra võib olla aga see ka koik...
See nüüd ei ole küll üleskutse nimetatud programmi kasutama, aga mingi võimalus siiski

www.apexusa.org
W & T USA:

http://www.evenor.ee/display_faq.php?id=73&lang=1&active=9
http://www.tokkroos.ee/
Kuid miks just USAsse? Kui plaan suvega lisa teenida, võid ka UK peale mõelda. Ei mingit viisat, tõsi küll, kui illegaalselt minna, tuleks usutav legend valmis mõelda ja oledki sees (omad kogemused). Lisaks on kulutused tunduvalt väiksemad ja teenistuse üle samuti nuriseda saa.

Bon voyage!