Amazon.com (AMZN)

1. aastal alguse saanud internetikaubamaja eesmärgiks on saada maailma suurima tootevalikuga jaemüüjaks. Firma algne idee internetis raamatuid müüa on kasvanud lugematuteks kategooriateks alates tarkvarast ning lõpetades köögimööbliga. Amazon sobib investorile, kes ei karda võtta suurt riski, sest ka tasu selle eest võib olla suur. Amazonist võib kasvada järgmine Wal-Mart, kuid vaid selle vahega, et veelgi efektiivsemalt toimiv ning suuremat kasumit teeniv.
Sobrad,

Viimane aeg on osta Amazoni, jatke korvale koik tehnilised ja fundamentaalsed analuusid - kui juba Anna Kournikova oma rinnahoidjaid Amazoni kaudu muub, siis ei jaa see ilmselt muuginumbrites ja aktsia hinnatousus kajastumata?:)

ah et siis sellest uudisest tuleneva ülekoormuse tõttu ütleb praegu amazon.com avaleht nii nagu allpool kirjas... ;)

---8<---
We're sorry!
An error occurred when we tried to process your request. Rest assured, we're already working on the problem and expect to resolve it shortly.
In the meantime, please note that if you were trying to make a purchase, your order has not been placed.

We apologize for the inconvenience.

Continue shopping on the Amazon.com home page
---

(continue shopping nupp annab sama tulemuse)

SELL!
huvitav kuidas sellised päevad amzn-le ja kogu e kaubandusele üldse mõjuvad
kas ostud lükatakse pigem edasi või jäävad need pigem üldse sooritamata
pigem peaks olema ikkagi miinus e ärile
tjah, nagu eestistki teame, on kuulsusrikkad viirused viimastel päevadel halvanud ka brick'n'mortar kaupluste tegevust...

pigem on it-probleemid nähtav miinus igasuguse äri klientidele.

sC
PS: hansapank olla täna töötajad lõunast koju saatnud, sest kogu IT crashis?
nonii, AMZN lõpetas oma ajaloo esimese kasumliku aasta (jõulu-Q +73m ja aasta kokku +35m).

homme tundub P/E jälle paljudele toredatele inimestele nii madal, et patt ostmata jätta? ;)
AMZN tulemuste jarel kovasti langenud, aga usun, et juhtkond raagib pressikal hinna jalle ules.
Spunk laks pikaks @53,95
Spunk valjas @55.00, uni on ka tahtis:)
Google IPO eel: AMZN siseneb otsinguärisse.

http://a9.com/

jäi veel lisamata - A9 pakub lisaks Amazoni contenti otsingule (NB! ka otsingud raamatute SEEST) veebiotsinguid just Google abiga. sedakaudu peaks lisanduma tublisti trafficut.
Tõstsin SunHeleni algatatud uue teema siia üle, ta küsis:

"AMZN on praegu aasta kõrgeimal tasemel, kus ta on korra sel aastal juba olnud, tõsi küll, üsna lühikest aega. Kas tal on nüüd halvemad ajad läbi ja hakkabki aktsia hind tõusma või on tegu ajutise optimismiga ja hind peaks tagasi langema?"
+17% pärast raporti täna hilisõhtul.
Mul on 3 ettevõtet, mille väärtusest ma ei saa aru. Apple'ist oli juttu juba teise teema all, Google'ist ei ole ma pikemalt kirjutanud ja kolmas ongi Amazon. Minu jaoks on tänaseks selle ettevõtte väärtus kasvanud ehk suurusjärgus 10-12mld dollarini, mitte rohkem. Sellest ajast, kui ma ca 6-7 aastat tagasi selle pideva jälgimise alla võtsin, on loomulik, et dollaris arvestatuna õiglane väärtus oleks pidanud topelduma. Raha väärtus on lihtsalt nii palju langenud.
Ma ei saa aru, kuidas 14mld dollari suuruse käibe juures suht piiratud kaubagruppidega online retailer saab olla väärt 30mld dollarit. Homme on see väärtus vist juba ligi 35 mld dollarit. Kasumit teenib vähem, kui 500mln dollarit aastas. Viimane kvartal, mida nimetati supertugevaks, tõi vist 78mln dollarit kasumit. Viimane kvartal on küll alati mõnevõrra tugevam, mistõttu siiani tõesti pidevalt kasvav firma võib ka 500mln dollari suuruse kasumini jõuda. Aga selleks, et õigustada 30-35mld dollarilist väärtust...??? Ei tea. Õpin seda maailma veel tundma. Ma olen nõus, et 400-500mln dollarit puhaskasumit võiks korrutada 25-ga, et jõuda turuväärtuseni. Aga vaadates, kuidas kaubandusele võiksid raskemad ajad mõjuda, siis kaubandus on minu silmis küll sektor, millesse suhtuksin pigem keskmisest ettevaatlikumalt. P/E 15 on pigem kõrge, kui madal.
US- take it easy. Turuga ei ole mõtet vaielda, pigem tasub vaadata, milliseid variante ta meile täna pakub ja nendest kinni haarata. Õiglust on siin ilmas õige vähe:o), aga mitte see ei ole oluline. Raba endale mis antakse ja ära tunne südametunnistuse piinu, teised teevad samuti.
AMZN sai sellele hinnatasemele dopingu abil - paljud karud stopiti välja. Edasi kehtib nõudlus ja pakkumine. Nii kaua kui pakkumine ei suurene, ei lange ka hind.
USi kiuste näevad analüütikute tunded AMZNi osas välja sellised:

Credit Suisse upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Outperform from Neutral...

J.P Morgan upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Neutral from Underweight...

RBC upgrades Amazon (69.25) to Outperform from Sector Perform...

Bear Stearns upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Peer Perform from Underperform...

Lehman upgrades Amazon (AMZN 69.25) to Equal Weight from Underweight
No mis minu kiuste. Ma lihtsalt ei mõista sellist väärtust. Loomulikult on selliseid ettevõtteid veelgi, aga üldjuhul ei erine turu ja minu hinnang teineteisest kordades.
Täna on siis aktsia hind 86 USD ja turuväärtus on üle 35mld dollari. Vaatasin ka ajaloolilisi finantse. Kui ma õigesti mäletan, siis oli Amazoni aastakäive 4mld dollarit, kui ma nende aruandeid lugema hakkasin. Ma arvan, et see oli umbes 2000 või 2001. 2004. aastal oli ettevõtte käive 7mld dollarit ja 2007. aastal oodatakse käibeks 14mld dollarit. S.t. viimase 3 aastaga käive kahekordistus. Kui Amazon suudaks seda korrata ka perioodil 2008-2010 ja teeks 2010. aastal käivet 28mld dollarit, siis ma isegi usuks, et ettevõtte 35mld dollariline turuväärtus on õigustatud. No kuidagi ei usu.
Käisin eile huvi pärast jälle seal leheküljel. No tegemist on ikka raamatupoega. Muud sealt küll osta ei ole. Aga teha üle maailma selliste kaubagruppidega (pudi-padiga) 28mld dollarit käivet, see juba oleks midagi. Nokia teeb näiteks 54mld, Intel 35mld, parimad ravimid on veidi üle 10mld aastas. Minu jaoks hakkavad ikkagi sealt väga tõsised ettevõtted, kes aastas 1mld dollarit kasumit teevad.
On küll AMZN täitsa haige valuatsiooniga firma, P/B näiteks ka juba üle 80. Seetõttu võtsin ka näpuotsaga strike 70 pealt oktoobri putte
Kommentaarid AMZNi kohta meenutavad järjest rohkem boomiaegu - kõik on optimistlikud ja kõigil on õigus. Kui riskitaluvus suur on, siis AMZN short tundub mõistlik fundamentaalsest küljest (tehniliselt on pilt muidugi tugev).
Amazoni (AMZN) juhid on optsioone kasutanud portsu stocki maha laadinud selle tõusu peale.

http://yahoo.brand.edgar-online.com/fetchFilingFrameset.aspx?FilingID=5332712&Type=HTML