Ajajärk pärast Ameerika ründamist

Arvan , et peale turgude avamist usas hakkavad tehnoloogiaaktsiad vaikselt kuid kindlalt langema. Kohalikud , kes on Palju kaotanud vajavad esmajoones kindlust, mida suurem osa nasdaqil ringlevast ei suuda pakkuda. Võetakse vastu finantskaotused (mis ei võrreldavad moraalse löögiga) ja hakatakse asju teistmoodi nägema.
"Täna algab Euroopas USA aktsiatega kauplemine"

Kas LHV kuulub ka selle määratluse järgi Euroopasse?
nope
Siiski olen desinformatsiooni levitanud...
Nasdaq Europe teatab, et Euroopas ei toimu USA aktsiatega kauplemist täna
ma olen kuulnud mingit infot, et ainult üks neist hoonetest oli kindlustatud kuna kindlustamise hetkel ei osatud arvata, et mõlemad hooned võiksid hävida. kellegil mingeid konkreetsemaid andmeid?
Don Luskin jätkab rekursse ajaloose:

Nüüd on ta võtnud luubi alla WWII ja Lahesõja

Ja jõuab järeldusele:

War -- as tragic as it is -- is human action that generates economic opportunity

http://www.luskinreport.com/
JP Morgan näeb tänases ülevaates toimuva hakkavat süngemates värvides. Põhiteesid:

- Investorite riskikartlikkus kasvab, joostakse võlakirjadesse. Euroopa 2 a. bondide yield langenud 4.0-3.6%-ni.

- USA majandus siseneb tehniliselt majanduskriisi. JPM hindab eriti oluliseks selle mõju tarbijakindlusele. 10 head aastat järjest on viinud eratarbimise uuele tasandile. Küsimuse alla satub selle jätkusuutlikkus

- USA valitsuse ja FED-i kasutatavate vahendite radikaalsus kasvab. JPM ootab FED-lt kuni 100bp täiendavat intressikärbet, valitsuselt maksukärpeid ja kulutuste suurendamist. Ressursse selleks on kogunenud aastatega väga palju

- USA majanduse Achilleuse kand on ettevõtete ja kodumajapidamiste võlakoormus. Kui seda vähendama sutakse on intressikärbete mõju väike

- JPM ei usu naftahindade tõusu. USA-l ka vajadusel suured reservid

- Enne kriisi pidas JPM aktsiaturgu 30-45% allahinnatuks. Viimase viie aasta aktsiate riskipreemia USA-s on nende arust 2.25%, 90ndate keskmine 3%. Liikudes tagasi 3% peale, väheneb turu allahinnatus 15% võrra

- Soovitusi aktivaklasside vahelises jaotuses (praegu neutraalne) siiski hetkel kavas pole.

Eraldi uudis: JPM hinnangul pumpasid keskpangad eile/üleeile turule 80 miljrd. USD lisalikviidsust.
Võlakirjadega kauplemine läks lahti:
Lühiajaliste instrumentide hinnad tõusevad(s.t.lähiajal oodatakse intresside kärpimist), aga pikaajalisi võlakirju müüakse
WOW! Kahest tornist olla kindlustatud ainult üks, kuna mõlema purunemist peeti väga vähe tõnenäoliseks ....
Tundub, et tõsist aktsiaturgude langust ei tule. Võib-olla mingi -5%. Keskpangad lihtsalt ujutavad turu rahaga üle. Nii et kui turud hakkavad alguses paaniliselt käituma, siis võime mõne aja pärast näha inflatsiooni tõusu maailmas. GDP reaalkasv on muidugi negatiivne.
Praegu on pankade osas nii, et ostad lühiajalist võlakirja ja loodad, et varsti saad keskpangalt 2.5%-ga raha. Kedagi pankrotti niikuinii ei lasta.
Aga kui me mõne aja pärast näeme inflatsiooni tõusu maailmas, siis on Duisenbergi Villem esimene, kes intresse hoopis tõstab langetamise asemel.
Ja kui Al kohe 100bp ei langeta, siis 2 kuu pärast ei tee ta sedfa enam kindlasti. Inflatsioonitont on palju koledam kui terrorismitont. Uudisekünnis kaob, inimesed tüdinevad, aga inflatsioon jääb...
Igatahes ECB korralise koosoleku otsus jätta intressid muutmata on selge signaal, et tegelikult vähemasti Euroopas mingit paanikat ei ole ja pole ka oodata.
Igati nõus. Ega ma usungi, et intressimäärade langetamine toimub kohe, kui esimestel kauplemispäevadel on lausmüügi märke näha. Samuti usun ma, et ECB jälgib USA keskpanga samme ja siis alles otsustab, mida teha. Ma ei oodanudki ECB-lt mingit otsust enne Fedi.
Vaatan CNBC-st leinateenistust ja märkan, et

ameeriklastel on yks lahe omapära, mis

tuleneb sellest, et nad on harjunud kogu aeg naeratama.

Neid on koolis õpetatud, et matustel tuleb kurba nägu teha. Kahjuks unustavad nad aeg-ajalt ära, kus kohas nad viibivad ja nägu tõmbub kõrvuni.