madsoaper Tänud vastukaja eest. Küsimus : Kui suured on teenustasude vahed kaubeldes Balti börsil võrreldes nt Soome omaga?
Eesti, Läti ja Leedu aktsiad 3,20 EUR + 0,2% USA, Kanada, Saksa, Soome, Rootsi, Taani, Norra, Hispaania, Itaalia, Austria, Venemaa, Prantsuse ja Šveitsi aktsiad 11,18 EUR + 0,3% https://www.lhv.ee/images/docs/Price_List-ET.pdf
to MSM: aga miks ta kui algaja peaks sinu soovituse järgi tegutsema?! Olen kindel, et soovitus alustada enese harimisest ja siis hakata ettevaatlikult liikuma edasi reaalse rahapaigutuste poole, on kindlasti adekvaatne nõuanne. Ja natuke oma raha haridusse paigutamist on kindlasti üks kõige paremaid investeeringuid mis ta praegu teha saab. Siis mees vähemalt teab mis ta teeb. Praegu näib tema tegevus huupi tulistamisena...
Soovitaks sama, et osta mõned raamatud või laenuta, ise otsusta! Sest kuna sul aega on anyway, siis pärast enda täiendamist, on su arusaam antud valdkonnast parem.
Võta mingi 1000 euri ja hakka sellega kauplema, arvesta et kaotad selle poole aastaga, a peale seda kui läheb hästi siis saad aru KUIDAS sa selle kaotasid :)
Te vist ei saanud aru mida inimene tahtis.Tahtis kohe kuskile 2k EUR alla panna ja 2-3 aasta pärast siis välja võtta rahas.Lootes,et sissepandud rahale oleks natuke ka lisa tulnud.
jarzzzilt õige jutt. Tin, puusepa töö kõrvalt on raske veel arvutiekraani põrnitseda.
Somm, vaatasin seda Kemira graafikut. Kas juhtus midagi, et ta vahepealse üle 12 euro pealt langes?
Väikse rahaga tuleb nutt peale kui vaatad, et aktsia hind ei tõuse, aga haldustasu pead ikka maksma ja dividendidelt võetakse kah veel 15% ära. Eesti aktsiatega tuleb selle tõttu odavam.
madsoaper Olen hetkel töötu, kuna just äsja jõudsin tagasi enda Austraalia rännakult, kus sai natukene kõrvale pandud. Olen töödanud puidutislerina - seega selles valdkonnas hakkan tööd praegu otsima. Nagu ma aru sain , ei tasu nii lambi summaga Eesti piiridest välja ronida. Aga soovitage siis kodumaiseid börsiettevõtteid kuhu enda 2000 paigutada.
madsoaper, kas juba otsustasid? Kui oleksid järginud oma intuitsiooni ja usku Kemira suhtes, oleksid juba tublis kasumis arvestades aktsiate ostuga seotud kulutusi. All Kemira aktsiagraafik, viimased kolm kuud. Minu soovitus oleks: 1000 euroga Kemirat, 1000 euroga Nokian Renkaat - need suht kindlad tõusjad. Kemira tõusis täna 3,39%, Nokian Renkaat 4,96%.
Veel parem investeerimissoovitus: investeeri see 2000 eurot endasse ennast koolitades - sa oled ju puidutisler, arenda seda oskust meistri tasemele, õpi keeli vms.
Krt, te tulete ikka välja nende imalate vanade õppimissoovitustega. Seda on lastele räägitud juba esimesest klassist peale. Miks te ise ei õpi ja ei ole teadlased või Nobeli preemia laureaadid? Mitu magistrit teil endal on? Kas te tõesti arvate, et siin foorumis soovitamise peale hakkab inimene õppima?
Siis ei jäägi muud üle kui Tallinna Vette investeerida :) Kui aktsiahind jääb samaks, siis on Sul kahe aasta pärast 2000 eurot + 440 eurot divikaid. Tõusu ja languse stsenaariume ennustama ei hakka.
Kõik on õnneasi. Ma panen arenevatele turgudele, Hiinnasse. Võtsin CNET 2000 tk. Kui langeb 1.2 siis võtan veel 2000 tk , et saada keskmine hind 1.4. CNET pidi olema kõige kõrgema kasumlikkusega micro cap Hiinas. Profit Margin (ttm): 40.63% Operating Margin (ttm): 42.16%
Ärge oodake, “õiget“ aega ei tule kunagi. Alustage sealt, kus te parajasti olete, ja kasutage kõike seda, mis juhtub käepärast olema. Edasi liikudes leiate ka paremad vahendid. Napoleon
Üks tähtsamaid reegleid: Never, under any circumstance add to a losing position....ever! (Nothing more need be said; to do otherwise will eventually and absolutely lead to ruin!)